06-09-2020

Domaća takmičenja u fokusu VK Budva

Vaterpolisti Budve neće igrati ove sezone u Evropi - čelnici kluba iz crnogorske metropole turizma su donijeli odluku da odustaju od evropskih takmičenja. Budva je posle sezone u kojoj je izboren opstanak u Regionalnom takmičenju i mjesto u Evropi, ostala bez ključnih igrača - Savo Ćetković je otišao u Šabac, Dejan Lazović u Marsej, a Budvu su napustili iskusni internacionalci Nikola Milardović i Aleksa Petrovski.


Foto: fb/ PVK Budva

"Održali smo Skupštinu, iznijeli plan i program. Sigurno nas neće čekati zlatna situacija. Evropu nećemo igrati, fokusiraćemo se na šampionat i Kup Crne Gore. Nastojaćemo da komletan igrački kadar bude formiran od momaka iz Budve. Pažnju ćemo posvetiti plejadi mladih reprezentativaca, a imaćemo i nekoliko iskusnijih igrača", rekao je sportski direktor Nenad Franeta.

Prvi trener Budvana i dalje je Drago Pejaković koga očekuje mnogo posla i rada sa izuzetno mladim, ali talentovanim izabranicima.

"Momci rade punom parom. Nadam se da ćemo uspjeti da se dogovorimo sa Blagojem Ivovićem, a želimo da dovedemo bivšeg igrača Primorca Jakšu Kosića. Imaćemo jako mladu i talentovanu ekipu, pred kojom je lijepa budućnost, uz mnogo rada, truda i odricanja", rekao je Drago Pejaković.

Za razliku od Budvana, Jadran Carine će igrati u Ligi šampiona, Primorac će u kvalifikacije za elitno takmičenje, a Kataro u kvalifikacije za LEN Evrokup.


(Dan online)