20-06-2023

Donacijom Rotary kluba Budva Muzička škola nabavila 20 novih instrumenata

Rotary kub Budva donirao je ŠOMO Budva 17.000 eura za nabavku više od 20 novih instrumenata, namijenjenih za 600 učenika od I do IX razreda.

Donacijom Rotary kluba Budva Muzička škola nabavila 20 novih instrumenata | Radio Televizija Budva

Jovanović i Radoman/ Foto: printscreen

Svečanost povodom akcije nabavke instrumentata za Muzičku školu Budve Rotary klub Budva održana je u srijedu 14. juna u atrijumu hotela Mogren. Događaj je okupio članove Rotary kluba Budva, prijatelje kluba i donatore akcije kao i poštovaoce rada Muzičke škole. Kako je Za Polis kazao Aleksandar Jovanović, predsjednik Rotary kluba Budva ova akcija trajala je godinu.

"Prepoznali smo kvalitet i kvalitetan rad u toj osnovnoj muzičkoj školi, onda veliki broj djece koji tamo pohađa nastavu i njihove rezultate koje donose sa takmičenja kako na državnom tako i na međunarodnom nivou, ali i sagledavši i loše uslove u kojima oni generalno rade što se tiče samih prostorija odlućili smo se da toj djeci pomognemo na ovaj način i da donacijama Rotary klubova iz Crne Gore, privrede Budve i ličnim donacijama pokušamo da im obezbijedimo jednu kolličinu kvalitetnih instrumenata", kazao je Jovanović.

Direktorica ŠOMO Milica Radoman ističe da je ovo izuzetno značajna podrška za školu budući da dugi niz godina nije bilo ni najmanjih ulaganja u nabavku instrumenata.

"Mi koji smo zaposleni najbolje znamo vrijednost toga jer mi znamo u kakvim smo uslovima radilli. Za kakvim smo klupama i na kakvim smo stolicama sjedjeli. Od takvih detanja pa na dalje da ne pričamo o instrumentima", kazala je Radoman.

A zadatak je pred upravom bio da sredstva od 17 hiljada eura koliko je prikupljeno tokom akcije investira kako bi što više učenika imalo bolje instrumente i uslove za rad.

"Tako da su učenici pripremnog razreda dobili neke lijepe metalofon udaraljke koje do sada nisu imali, za učenike koji uče flautu kupljeno je 40 blok flauta, koje se takođe koriste u nastavi slofeđa a nešto će se koristiti i za nastavu flaute. Kupljena je jednodobna flauta koja će vjerovatno ići na revers nekom od najtalentovanijih učenika u školi, kupljena je jedna profesionalna truba koja će isto biti data najtalentovanijem učeniku na korišćenje. Kupljeno je više dječijih violina, tri električna klavira za potrebe nastave solfeđa i dva pijanina2, kazale je Radoman.

Rotary klub Budva nastaviće i dalje da podržava Školu za osnovno muzičko obrazovanje, a direktorica Radoman kaže da je pomoć dragocjena i obavezujuća.

"Zaista je za veliko poštovanje da ljudi koji su u Rotary klubu koji maju svoje privatne i poslovne obaveze, koji su uglavnom svi uspješni imaju vremena za humanitarni rad. I ovom prilikom im želim puno uspjeha u svim budućim akcijama koje budu imali i da istraju na tom lijepom putu humanostii empatije", zaključila je.

Kako najavljuju iz Rotary kluba Budva i u narednom periodu ŠOMO budva imaće podršku te organizacije, jer su dosadašnji usovi za rad sa djecom bili neadekvatni. Iz ŠOMO Budva, zahvalni su na podršci i pomoći, te obećavaju nove projekte. Već danas u okviru Jadranskog festivala igre, koji organizuje TO Budva u 21h na sceni između crkava nastupiće hor ŠOMO Budva u pratnji Gradske muzike.