08-02-2021

DPS Budva: Stanje u Budvi alarmantno, licemjerna izjava Carevića

Do prije samo nekoliko mjeseci, dok je usljed složene epidemiološke situacije Nacionalno koordinaciono tijelo predlagalo strože mjere za suzbijanje i širenje novog koronavirusa, predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević iznosio je u javnost samo njemu "poznate" podatke da se ljudima daje po 200 eura da se prijave da boluju od Covid-19, saopštavaju iz DPS Budva.

DPS Budva: Stanje u Budvi alarmantno, licemjerna izjava Carevića | Radio Televizija Budva

"Još jedan od nonsensa su bili Carevićevi nastupi protiv zatvaranja Budve na dvije nedjelje, koja je tada bila jedan od najugroženijih gradova u Crnoj Gori. Podsjetićemo da je Carević apelovao da su odluke o zatvaranju bile "političke", a ne "zdravstvene". Nažalost, izgleda da je za Carevića bilo potrebno da desetine naših sugrađana izgube bitku sa opakim virusom, a stotine završe u bolnicama, da se osvijesti", navode u saopštenju.

U svakom slučaju, dodaju, danas pozdravljaju odluku Carevića da pozove resorno Ministarstvo zdravlja da se u hitnom roku posveti slučaju Budve.

"Jer kao što smo nažalost bili svjedoci, ni oni, niti Institut za javno zdravlje, nijesu našli za shodno da se zabrinu za zdravlje građana Budve, koja je trenutno jedan od prvih gradova u Evropi po stopi infekcije u odnosu na broj stanovnika", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Opštinski odbor DPS Budva.