05-09-2018

DPS Budva: Vlast u Budvi u totalnom raskoraku

Povodom održane jučerašnje 18. Skupštine Opštine Budva, oglasio se DPS Budva ukazujući na propuste, kritikujući aktuelnu vlast.

DPS Budva: Vlast u Budvi u totalnom raskoraku | Radio Televizija Budva

"Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović juče je za skupštinskom govornicom izmedju ostalog kazao da je nemoćan da učini bilo šta po pitanju izmjena Detaljnih urbanističkih planova Budva centar i Petrovac centar i time pokazao da se ogradjuje od bilo kakve odgovornosti.

Krapović je kazao da ga u rješavanju ovih gorućih pitanja spriječavaju koalicioni partneri i time pokazao koliko ih uvažava i poštuje.

Koliko je vlast u rascjepu govori i nemogućnost da se postigne saglasnost za postavljanje dva direktora Javnih preduzeća u Budvi. Naime, Rade Bauk (SNP) nije dobio saglasnost Skupštine za direktora Komunalnog preduzeća zbog toga što su odbornici Demokrata bili protiv. Saglasnost za direktora Sportsko-rekreativnog centra, Martina Zenovića (Demokrate) takodje je izostala, ovoga puta zato što su protiv bili odbornici Demokratskog Fronta. Tu se priča nije završila: nakon što je izostala podrška Bauku, odbornik SNP-a napustio je skupštinsko zasijedanje, što je prvi korak ka povlačenju podrške trenutnoj vlasti.



Takođe, povlačenje izvještaja Komisije o dodjeli sredstava za NVO za 2017. godinu, zbog kako je predsjednik Opštine naglasio neregularnosti prilikom dodjele sredstava, još jedan je pokazatelj kolika je netrepeljivost izmedju koalicionih partnera.



Izgleda da je ulazak Crnogorske u lokalnu vlast doprinio samo još dubljem narušavanju već loših odnosa u koaliciji, a obećanje njihovih predstavnika da će stvari “dovesti u red” je zapravo bojazan da će otići sa vlasti prije nego zauzmu obećane fotelje" navodi se u saopštenju.