09-10-2016

Dr Dejan Sickinger podržao Socijaldemokrate Crne Gore

Dr Dejan Sickinger podržao Socijaldemokrate Crne Gore | Radio Televizija Budva

"Jedan od nauspješnijih ortopeda, vlasnik ordinacije za ortopediju u Minhenu, doktor Dejan Sickinger, podržao je listu “Socijaldemokrate Crne Gore-Ivan Brajović-Dosljedno”.

“U Socijaldemokratama sam prepoznao političku partiju koja može Crnu Goru voditi naprijed, i koja ima rješenja za brz ekonomski napredak zemlje. Crna Gora se snažno kreće evroaltantskim putem, a Socijaldemokrate su dokazale da su bile i ostale dosljedne vrijednostima koje evroatlantska porodica pruža. Građani Crne Gore ne treba da zaborave da su Socijaldemokrate dale nemjreljivi pečat obnovi nezavisnosti, a ono što posebno cijenim u njihovom političkom djelovanju je to što nikada nisu odstupile od onoga što donosi dobro Crnoj Gori i što je u najboljem je interesu njenih građana. Posebno bih istakao da je očigledno da dok se u ovoj kampanji drugi svađaju, kampanja Socijaldemokrata se odlikuje visokom nivoom političke kulture, što je izuzetno bitno za buduću političku stabilnost Crne Gore”, naveo je Sickinger.

Doktora Sickingera bogata biografija iz oblasti ortopedske medicine čini jednim od najboljih stručnjaka iz te oblasti u Evropi. On je devedesetih na području Crne Gore bio posvećen humanitarnim aktivnostima, pa se u to vrijeme stvorila i uska saradnja sa kolegama iz Crne Gore, koja je dovela do toga da već dugi niz godina sa njima organizuje zajedničke operacije u Njemačkoj. Njegove aktivnosti doprinijele su da se u Crnoj Gori po prvi put na Balkanu, obavi implementacija proteze skočnog zgloba, implantacija proteze koljena, kao i obostrana implantacija proteze koljena u istoj operativnoj proceduri i razne operacije na polju Rheumo-ortopedije.

Podrška doktora Sikingera Socijaldemokratama Crne Gore je značajna jer je to čovjek čije životno iskustvo je u značajnom mjeri vezano za Njemačku, državu koja je snažnim ekonomskim razvojem postala jedna od najznačajnih ekonomskih sila u Evropi", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata Crne Gore.