08-04-2021

Dr Mališić Korać: Masovna vakcinacija u Budvi od 20. aprila

Vakcinacija protiv virusa Kovid 19 u toku je u DZ Budva. Sada je procedura prijave za vakcinaciju umnogom olakšana, a od 20. aprila se očekuje masovna vakcinacija u našem gradu, kazala je za Polis PR DZ Budva, dr Marija Mališić Korać.

Dr Mališić Korać: Masovna vakcinacija u Budvi od 20. aprila | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva/D.B.

"Menadžment Doma zdravlja je proslijedio mejl svim institucijama i organizacijama, među kojima su i mediji čiji zaposleni spadaju u prioritetne grupe za vakcinaciju. Sada očekujemo povratnu informaciju kako bi se napravile grupe i odredili dani za vakcinaciju isključivo tih grupa. Procedura je pojednostavljena kako bi se olakšalo građanima da dođu do doze vakcine za sebe", ističe sagovornica Polisa.

"Sada je moguće da oni koji žele da se vakcinišu jednostavno dođu u Dom zdravlja u terminu od 8 do 13 sati", rekla je ona i dodala da je AstraZeneka vakcina kojom vrše imunizaciju.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Imaju 300 komada ove vakcine, a od 20 aprila bi trebala da počne masovna vakcinacija u Budvi.

"Osim u Domu zdravlja, biće organizovani i drugi punktovi u gradu gdje će raditi više ljekara. Sve će biti mnogo brže i veliki broj vakcina biće na raspolaganju", kazala je dr Mališić Korać.

Ona je apelovala na građane da se vakcinišu i tako zaštite i sebe i druge.

Opširnije u prilogu Aleksandre Šljivančanin:




M.S.