10-06-2021

Drugi Embraer poletjeće sredinom jula

Drugi Embraer nacionalnog avioprevoznika Air Montenegro poletjeće sredinom jula, saopštio je direktor letačke operative, kapetan Nemanja Darmanović.

Drugi Embraer poletjeće sredinom jula | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay.com/ilustracija

On je u Jutarnjem program RTCG rekao da je u srijedu na podgorički aerodrom stigao i jedan avion njemačke kompanije German airways, koji će za potrebe kompanije Air Montenegro letjeti već od ponedjeljka.

"Naš drugi Embraer biće u funkciji sredinom jula. Juče je stigao jedan avion njemačke kompanije German airways. Odlučili smo se na taj korak kako bi obezbijedili redovnost saobraćaja u prvom periodu i da izađemo u susret tražnji, da obezbijedimo laku tranziciju u saobraćaj našeg drugog aviona", rekao je Darmanović.

On je kazao da su u kompaniji ubijeđeni da će ispuniti očekivanja, jer prvi inputi pokazuju da prodaja karata ide odlično, prenosi portla RTCG.

"Podaci nam daju za pravo da se možemo nadati dobroj sezoni", rekao je Darmanović.

Za sada je, kako je kazao, angažovano deset pilota i 16 članova kabinskog osoblja, što je bila projekcija za prvi avion.

"To je uobičajena posada po avionu. Kako bude ulazio u saobraćaj drugi ili treći avion biće više ljudi", rekao je Darmanović

On je saopštio i da je danonoćni rad, nakon današnjeg prvog komercijalnog leta, pokazao da se trud isplatio.