09-05-2022

Državno takmičenje: SMŠ “Danilo Kiš” apsolutni pobjednik iz oblasti turizma

Centar za stručno obrazovanje je u subotu, 7. maja u prostorijama SMŠ “Danilo Kiš” u Budvi organizovao je Državno takmičenje učenika srednjih škola iz oblasti turizma i ugostiteljstva. Tom prilikom učenici budvanske škole ostvarili su zapažene rezultate, a SMŠ “Danilo Kiš” pripala je i titula apsolutnog pobjednika iz oblasti turizma.


Foto: SMŠ “Danilo Kiš”

Na svečanom otvaranju, prisutne su pozdravili Krsto Vuković, direktor JU SMŠ „Danilo Kiš“ u Budvi, Marko Bato Carević, predsjednik opštine Budva i Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje, koji je svečano otvorio takmičenje.

Prvo mjesto, zlatnu medalju i pehar „Đuro Ratković“, u disciplini usluživanje hrane i pića po meniju, osvojio je Lazar Tufegdžić, učenik JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ iz Budve.

Prvo mjesto, zlatnu medalju i pehar, u disciplini agencijsko poslovanje, osvojile su Anela Šabotić i Maša Spalević, učenice JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ Budva.

Treće mjesto i bronzanu medalju, osvojili su Milena Radulović i Milan Zorić, učenici JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ Budva.

Titulu apsolutnog pobjednika iz oblasti turizma je osvojila JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ Budva. Za ovo državno takmičenje je bilo prijavljeno 10 škola, a ukupno se takmičio 31 učenik. U disciplini “Priprema jela po meniju” takmičilo se 13, u disciplini “Usluživanje hrane i pića po meniju” šest, dok se u disciplini “Agencijsko poslovanje” takmičilo 12 učenika. Sa njima je bilo 17 mentora.

"Ovo je zaista još jedan veliki uspjeh za našu školu, čestitamo strastvenim i talentovanim učenicima ali i mentorima, profesoricama Vesni Medigović i Milici Bulajić", saopšteno je iz SMŠ “Danilo Kiš”