21-11-2014

Đukanović: Budva daje pečat modernoj Crnoj Gori

Premijer Milo Đukanović čestitao je Budvanima Dan Opštine, navodeći da je Budva sredina koja nesumnjivo daje osoben pečat modernom razvoju Crne Gore i jadranske regije.

Đukanović: Budva daje pečat modernoj Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Đukanović je, povodom 22. novembra – Dana opštine Budva, čestitku uputio predsjedniku Opštine Lazaru Rađenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Boru Lazoviću, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Budve.

Budva je, kako je naveo, sredina koja nesumnjivo daje osoben pečat modernom razvoju Crne Gore i jadranske regije.

"Zato su pred vašom lokalnom upravom pojačane obaveze da se kritički, objektivno sagledaju dosadašnja iskustva i afirmišu i unaprijede pozitivne prakse, kako bi se čuvala prestižnost Budve i turističke Crne Gore.Ali i da se maksimalno odgovorno otklone problemi koji usporavaju mogući tempo daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja naše turističke prijestonice. To će svakako doprinijeti progresu Crne Gore na sigurnom putu ka članstvu u NATO i u EU", navedeno je u čestitki Đukanovića.

On je naglasio da u tom cilju, i u cilju unapređenja kvaliteta života svih građana na svim nivoima, moramo odlučnije i posvećenije raditi na planu održivog razvoja i vladavine prava, jer je to jedina dugoročno pouzdana formula društvenog razvoja i međunarodne afirmacije naše države.

"Lokalna uprava u vašoj Opštini, kao i širom Crne Gore, na tom kursu može računati na punu podršku i pomoć Vlade", naveo je Đukanović u čestitki.