15-04-2018

Đukanović: Izborni rezultat potvrda nastavka evropskog puta

Rezultati predsjedničkih izbora potvrda su čvrste riješenosti Crne Gore da nastavi evropskim putem, koji će je dovesti do članstva u Evropskoj uniji, poručio je kandidat Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović.

Đukanović: Izborni rezultat potvrda nastavka evropskog puta | Radio Televizija Budva

„Ispunili smo obećanje i ostvarili vrijednu pobjedu u korist evropske budućnosti Crne Gore. Osvojili smo 54 odsto glasova, što je potvrda čvrste riješenosti Crne Gore da nastavi evropskim putem“, kazao je Đukanović.

On je rekao da je ubijeđen da neće iznevjeriti izborna uvjerenja građana i da će u narednih pet godina postići planirane rezultate.

„Cijenim entuzijazam, lojalnost i posvećenost građana koji podržavaju ovu politiku. Oni razumiju da je ovo put u bolju budućnost i zahvaljujem im na tom povjerenju“, saopštio je Đukanović.

On se zahvalio i koalicionim partnerima i poručio da su nepobjediva koalicija.

Đukanović je protivkandidatima poručio da je rezultat izbora toliko ubjedljiv i nadmoćan i da je to prilika za njih da preispitaju svoju politiku i shvate da se ništa ne može učiniti sistematskim negiranjem volje građana.

„Pred nama su mnoga iskušenja, a kao prioritet vidim ekonosmki razvoj. Tu je i savladavanje podjela u Crnoj Gori“, kazao je Đukanović i dodao da je izborna pobjeda odlična odskočna daska za lokalne izbore koji će biti održani u maju.