01-02-2022

Đukanović: Svi zaposleni u Opštini Budva će primiti svoje prve zarade prema programu „Evropa sad“

U narednim danima svi zaposleni u Opštini Budva će primiti svoje prve zarade prema programu „Evropa sad“, a uprkos činjenici da je na snazi privremeno finansiranje, u predstojećem periodu neće biti većih problema.


Foto: portal RTV Budva/D.B.

Pomoćnik sekretara za finansije Opštine Budva Slavko Đukanović ističe da su u tom opštinskom resoru nedavno dobili pravilnik i uputstva za obračunavanje zarade po programu Evropa sad, te su programeri koji rade na softferskom programu za obručun zarada sve novine uspjeli da izmijene bez većih problema.

"Sa našim programerima uspjeli smo da izmijenimo sve novine i nadam se da ćemo u narednih par dana uspjeti da isplatimo zarade našim zaposlenim", istakao je Đukanović.

Zaposleni koji su ostvarivali najmanje zarade će imati najveće uvećanje.

"U toj strukturi bruto zarade sada će svi zaposleni dobiti određena uvećanja. Naravno, oni koji imaju najmanje zarade dobiće najviše, a kako zarada bude sve veća tako će uvećanje biti manje. Možda je to i najpravednije", dodao je on.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Đukanović navodi da je među zaposlenima čija je zarada bila niža od 450 eura bilo određenih nedoumica vezanih za obračun plate.

"Bilo je nedoumica najviše po ovom pitanju, jer kao što znate kod nas je bio jedan broj službenika koji je imao zaradu manju od 450 eura. Sada smo dobili uputstvo, a i pravilnikom je predviđeno da se ta zarada podigne do nivoa od 450 eura, da se u to uračuna i minuli staž, prekovremeni i noćni sati, da to sve ide u ukupnu zaradu. To smo uspjeli da izdefinišemo i razriješili smo dilemu", istakao je pomoćnik sekretara za finansije.

Đukanović je podsjetio da je u Opštini Budva trenutno na snazi privremeno finansiranje, te bi usvajanje budžeta bilo od velikog značaja, zbog potencijalnih limita koji bi bili mogući usled aktuelnog načina finansiranja.