09-08-2019

Duletić: Zbog sabora trubača ide se u Guču, a ne u Budvu

Odbornik Crnogorske u SO Budva Pero Duletić reagovao je na najavu da će se za dvije sedmice na Jazu održati manifestacija „Guča u Budvi".


"Iz medija smo to saznali. Predsjednik Opštine Budva nema naviku da se konsultuje i to je ogromni problem. Nije nam jasno koje su prave namjere organizatora ovakve manifestacije i koje ciljeve želi postići, ali je sigurno da je saboru trubača mjesto u Guči, a ne u Budvi. Ni Beograd, a ni Novi Sad nemaju svoju Guču, pa ni mediteranski centar poput Budve, koji razvija svoja, osobena kulturna obilježja izdvajajući enorman budžet upravo za kulturu., nije prostor za takvu manifestaciju", rekao je Duletić.

On je dodao da su u Budvi dobrodošli gosti različitih kultura i tradicija, a da programima koje organizuje budvanska opština treba da naglašava i dalje razvija mediteranski identitet Budve.

"Zaljubljenik u sabor trubača će da ide u Guču, a u Budvu gosti dolaze zbog njenog mediteranskog šarma, nekadašnje Pjesme Mediterana i to treba potencirati. Zato Guča u Budvi svakom razumnom građaninu djeluje kao populizam kome nije mjesto u našem gradu i Crnogorska je protiv toga. Želimo da živimo Mediteran, a ne da ga sanjamo”, rekao je Duletić.