14-03-2018

Đurić: Zaposleni Thomas Cook-a su imali prekogranične radne dozvole

Direktor "Alfa Tours" Vladimir Đurić reagovao je povodom jučerašnjih navoda da je protiv njega podnijeta prijava zbog utaje poreza.

Đurić: Zaposleni Thomas Cook-a su imali prekogranične radne dozvole | Radio Televizija Budva

Kako on navodi, juče je od strane inspektora za privredni kriminal budvanskog Odjeljenja bezbjednosti obaviješten da će biti podnijeta krivična prijava protiv njega, zbog utaje poreza.

Kao razlog mu je navedeno „neplaćanje poreza i prireza na zaposlene koji su predstavnici Tour operatora THOMAS COOK“, a koje u Crnoj Gori zastupa njegova fitma.

On je demantovao da radnicima nije plaćeno sve ono što Zakon predviđa.

„Zaposleni Thomas Cook-a, koji su radili u Crnoj Gori prethodne 3 sezone imali su prekogranične radne dozvole. Bili su zaposleni u svojim matičnim zemljama. Sva primanja zaposlenih koji su predmet istrage: plate,osiguranje, doprinose platio je Thomas Cook", naveo je Đurić u saopštenju.

On se poziva na član 72 Zakona o strancima koji se odnosi na pružanje ugovorenih usluga stranaca a u kojem se navodi da „ugovorene usluge može pružiti stranac koji je registrovan za obavljanje privredne i druge djelatnosti u drugoj državi, na osnovu ugovora zaključenog sa pravnim licem sa sjedištem u Crnoj Gori.

„Od nas se traži da mi platimo sve poreze i prireze na zaposlene Thomas Cook-a", naveo je on u reagovaju.

Đurić nam je dostavio i dopis Thomas Cook-a, gdje se navodi da su osobe koje su dobili prekogranične dozvole zaposlene u Švajcarskoj.