08-09-2023

Đurović: Hoteli bilježe dobru bukiranost u postsezoni

Crna Gora je imala izuzetnu turističku sezonu, koja se nastavlja i dobrim najavama za postsezonu, u kojoj će hotelski kapaciteti biti popunjeni.


Ilustracija, Foto: Pexels

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, kazao je na sjednici Vlade da brojke svjedoče o jako kvalitetnoj sezoni.

„I na današnji dan, evo septembar je, svako ko ode na primorje može da posvjedoči da imamo veliki broj gostiju na plažama i u hotelima. Moram da najavim da su dobre najave i za postsezonu i da su hoteli već bukirani za septembar, oktobar, čak i novembar“, kazao je Đurović.

On je naveo da su turistički poslenici iznenađeni takvim bukingom i da sada pokušavaju da riješe problem sa radnom snagom.

„To govori da idemo ka onome čemu smo težili, a to je da se sezona produži i da imamo 365 sezonu. Ja sam siguran da idemo u tom pravcu“, tvrdi Đurović.

On je apelovao da se tim uspjesima treba ponositi.

„Nemojmo da degradiramo sopstveni uspjeh, jer uspjeh sezone nije uspjeh Gorana Đurovića i Vlade nego svih građana“, poručio je Đurović.

Premijer Dritan Abazović kazao je da je turistička sezona bila izuzetno uspješna i da slobodnog mjesta do kraja oktobra nema u hotelima sa pet i četiri zvjezdice.

On je rekao i da posebno raduje što je sjever zabilježio rekordnu sezonu.



(MINA Business)