15-09-2021

Đurović: SDP oštro osuđuje isticanje zastava druge države

Socijaldemokratska partija (SDP) oštro osuđuje jutrošnje isticanje zastava druge države koje je po bulevarima očigledno odradila lokalna samouprava, poručio je predsjednik budvanskog odbora ove stranke, Mihailo Đurović.


Foto: SDP

"Iznova se pokazuje da je vlast u Budvi samo posluga vlastima Aleksandra Vučića i zvaničnog Beograda, i da podržavaju svaku njihovu, ma koliko glupavu, ideju. A ideji da se zastavama samo jednog naroda i susjedne države doprinosi jačanju evropskog puta i građanskog koncepta države će se vjerovati taman koliko i izjavi direktora Komunalnog preduzeća kad su prošli put širili trobojke - da je to zbog francuske revolucije", kazao je on.


Kako je istakao, Budva je multietnička sredina i svjetska turistička destinacija u kojoj se mogu čuti desetine jezika svakog dana i njeno pretvaranje u "nacionalističku palanku" neće proći. To, dodaje Đurović, ne želi ogromna većina u našem gradu.

"Kraljica Mediterana, grad raznih kultura i naroda tokom dva milenijuma trajanja danas ima vlast koja svakodnevno produkuje nove probleme. A jedini odgovor koji imaju na te probleme je barjačenje po nalogu Vučića i stvaranje atmosfere podjela po nacionalnim linijima. Zbog toga je krajnje vrijeme da vrate mandat građanima i da se uspostavi ozbiljna i odgovorna lokalna uprava koja neće dijeliti nego ujedinjavati Budvanke i Budvane", zaključio predsjednik OO SDP Budva.