04-04-2018

Dva nova parkirališta do početka ljeta

Iz godine u godinu Budva vapi za parking mjestima, a prema riječima PR Parking servisa, Verice Kaljević, do početka ljeta pod upravom ovog preduzeća, biće dva nova parkirališta.

Dva nova parkirališta do početka ljeta | Radio Televizija Budva

Parking servis u Budvi raspolaže sa oko 1000 parking mjesta u zimskom periodu, a tokom ljetnjih mjeseci i velikih gužvi, taj broj bude oko 1500, medjutim, ni to nije dovoljno.

"Opštinski Sekretirijat za komunalno stambene poslove se zaista ove godine pozabavio asfaltiranjem odredjenih lokacija u Budvi, i čini se i da su se stekli uslovi za mogućnost širenja parking prostora i odredjenog broja parking mjesta. Samim tim pozicija kod Crveno krsta koja je nedavno asfaltirana u narednom periodu biće pod našom upravom, kao i plato koji se nalazi u blizini srednje škole i Mediteranskog sporstskog centra", istakla je Kaljević, dodajući da će svakom ići u prilog i uredjena parking površina i osmišljen način parkiranja, te da će Budva zaista u tom dijelu imati jednu ozbiljnu i atraktivnu ponudu kada je u pitanju parkiranje.



Ona je podsjetila i da je toku izdavanje propusnica za Stari grad za tekuću godinu, te da su svi korisnici ove kategorije, dužni da postojeće propusnice zamijeniti novim, kako bi se u što kraćem roku uredila baza i istovremeno obezbijedilo nesmetano fukcionisanje saobraćaja prema ovoj zoni.

Nakon sticanja uslova za nesmetano dvosmjerno funkcionisanje u Meditaranskoj ulici, kako je kazala, stekli su se uslovi da rapma za zonu Starog grada bude vraćena na staru, dugogodišnju poziciju u Lovćenskoj ulici.