18-02-2020

Džaković: Ukoliko ne potpišete inicijativu, glasaću za razrješenje Carevića i Radovića

Nezavisni odbornik Stevan Džaković, uputio je javni zahtjev odbornicima, prvenstveno DF-a i Demokrata, kao i predsjedniku Opštine Marku Careviću, da potpišu inicijativu za ocjenu ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Džaković: Ukoliko ne potpišete inicijativu, glasaću za razrješenje Carevića i Radovića | Radio Televizija Budva

U saopštenju za medije, koje potpisuje Džaković, nazivajući sebe „neustavnim odbornikom“, poziva i ostale političke subjekte u Budvi da potpišu incijativu.

"Taj zakon je neustavan jer su ga izglasali protivustavno izabrani poslanici DPS-a, pa ne može proizvoditi pravno dejstvo, niti se pustiti u pravni promet. Takozvani "narodni poslanici" Skupštine su izabrani u gruboj diskriminaciji koja je zabranjena članom 8. Ustava Crne Gore, a nije poštovan ni član 45, ni član 83 Ustava, pa se tako izabrani poslanici sa spiska želja lidera DPS-a, ne mogu tretirati kao poslanici izabrani slobodnom voljom građana, a to znači da se takva vlast ne moze ni priznati“, navodi Džaković.

On poručuje da, ukoliko ne potpišu, neće više podržavati koalicionu vlast, već će podržati inicijativu za razrešenje predsjednika Opštine.

"Gospodo odbornici, gospodine Careviću, izvolite potpisati zajedno sa vašim poslanicima Skupštine Crne Gore incijativu za ocjenu Ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Gospodine Carevicu i vi gospodo odbornici koji podržavate ovu inicijativu, ulazite u istoriju Crne Gore kao slobodari, u suprotnom ja više neću podržavati vašu koalicionu vlast, već ću koliko odmah podržati inicijativu za vaše i razrešenje predsjednika", zaključio je Džaković.