20-05-2019

Džiu - džicu klub Budva zauzeo I mjesto na XI Evropskom kupu

Pod pokroviteljstvom Opštine Budva, a u organizaciji Džiu-džicu saveza Crne Gore i Džiu-džicu kluba "Budva", u subotu, 18 maja u Sportskom Centru "Rea" u Budvi, uspješno je održan XI Evropski kup pod nazivom "Budva Open 2019", na kojem je učešće uzelo preko 350 takmičara iz 10 država.

Džiu - džicu klub Budva zauzeo I mjesto na  XI Evropskom kupu | Radio Televizija Budva

Učešće su uzeli klubovi iz Poljske, Ukraine, Rusije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Kako je saopšteno iz kluba, u ukupnom plasmanu I mjesto je zauzeo Džiu-džicu klub „Budva“.


II mjesto pripalo je Džu-džicu klubu „Silesia Tim“ iz Poljske i III mjesto Džiu-Džicu klub „Soko“ iz Kotora.


Za najboljeg takmičara u borbama proglašen je takmičar iz Republike Srpske Golijan Dejan a za najbolji duo par takmičarke Džiu-džicu kluba „Budva“ Bogićević Nina i Nikčević Ljubica.

"Takmičenje je svečano otvorio predsjednik Opštine Budva, g-din Marko Bato Carević, koji je u svom govoru pozdravio sve sportiste, predstavnike država i prisutne goste, i poželeo im sretan takmičarski dan i ugodan boravak u našem gradu. U programu svečanog otvaranja učestvovalo je Kulturno-umjetničko društvo „Stari Grad“, članovi Karate kluba „Budva“", piše u saopštenju Džiu - džicu kluba Budva.