27-01-2023

Elektronsko fakturisanje u Crnoj Gori do 2024. godine

Ministar finansija Aleksandar Damjanović na sastanku sa ministrom finansija Srbije Sinišom Malim poručio je da Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja i da je realna procjena da do kraja tekuće ili početkom 2024. godine ovaj sistem zaživi i u Crnoj Gori.

Elektronsko fakturisanje u Crnoj Gori do 2024. godine | Radio Televizija Budva

Sa sastanka (Foto: gov.rs)

Kako se navodi na sajtu Vlade Srbije, ministri su razgovarali i o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje.

"Mali je sa Damjanovićem, koji boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu, razgovarao o zajedničkim infrastrukturnim projektima, prije svega u drumskom i željezničkom saobraćaju. Tema razgovora su bile izgradnja auto-puta koji povezuje Srbiju i Crni Goru, kao i rekonstrukcija pruge Beograd–Bar", navodi se u saopštenju.

Resorni ministri razmijenili su iskustva u sprovođenju eFiskalizacije.

"Ministri su razgovarali i o brojnim izazovima aktuelne globalne krize i mogućnostima zajedničkog reagovanja regiona kako bi se kriza što lakše prebrodila, kao i o snabdjevenosti regionalnog tržišta osnovnim životnim namirnicama i nabavci energenata. Teme su bile i strane direktne investicije, siva ekonomija i napori da se sačuvaju ekonomski parametri u teškim godinama" navodi se u saopštenju.