16-04-2016

Emilfarb i Kostić planiraju zajedno da investiraju u Budvansku rivijeru

Strateks grupa i MK grupa, biznismena Miodraga Kostića, juče su objavile da će zajedno, kao jednaki partneri, investirati u HG "Budvanska rivijera" i druge projekte iz oblasti hotelskog turizma u Crnoj Gori.

Emilfarb i Kostić planiraju zajedno da investiraju u Budvansku rivijeru | Radio Televizija Budva

Partneri dijele viziju razvoja "Budvanske rivijere" i vjeruju u pozicioniranje ove kompanije kao vodeće u oblasti hotelskog turizma u regionu.

"Cilj ovog poduhvata je maksimalno uvećanje vrijednosti kompanije putem modernizacije, profesionalnog menadžmenta i razvoja kroz zajednički investicioni program. Vjerujemo da iskustvo i kapaciteti MK grupe i Strateksa mogu osigurati transformaciju Budvanske rivijere u modernu hotelsku kompaniju i lidera u turizmu u ovom dijelu Evrope. Nadamo se dobroj saradnji sa Vladom Crne Gore i Opštinom Budva radi daljeg unapređenja Budve kao turističke destinacije", rekao je ovom prilikom predsjednik Strateks grupe Nil Emilfarb.

MK grupa je jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji i jedna od većih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija u Evropi. U fokusu poslovanja posljednjih nekoliko godina je razvoj hotelskog biznisa.

Strateks je međunarodna grupa kompanija u sektoru nekretnina i ugostiteljstva. U Crnoj Gori, gdje je uložila preko 140 miliona eura, Strateks grupa posluje od 2006. godine i predstavlja najvećeg američkog investitora. Ova grupa je vlasnik Dukley porodice brendova među kojima su najpoznatiji: Dukley Gardens, Dukley Residences i Dukley Marina, u čiju modernizaciju i razvoj Strateks ulazi sa turskom Dogus grupom.

Strateks je i značajan pokrovitelj umjetnosti kroz svoj Dukley European Art Community program.