09-08-2018

Emir Kusturica & No Smoking Orchestra po prvi put u Crnoj Gori

Svjetski priznati reditelj, Emir Kusturica, nastupiće na ovogodišnjim KotorArt Don Brankovim danima muzike, kao muzičar. Sa svojim ansamblom The No Smoking Orchestra predstaviće se kotorskoj publici u petak, 10. avusta na Ljetnjoj pozornici, s početkom u 22 sata.

Emir Kusturica & No Smoking Orchestra po prvi put u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Po prirodi nomadi, donosioci radosti i simboli slobode, ovi muzičari spadaju u značajne fenomene antiglobalističkog (muzičkog) pokreta i svojevrsni su paradoks sredine iz koje dolaze.

Poznatiji su i priznatiji na međunarodnoj sceni nego u svojoj državi koju uspјešno proslavljaju širom svijeta, od Pariza, Beča, Berlina, Madrida i Moskve do Buenos Ajresa, Tokija, Njujorka, Tel Aviva, Sao Paola i Sidneja.

Prva decenija djelovanja, s „raspojasanim“ unca, unca zvukom, ritmom gitare zasnovanim na brzom dvočetvrtinskom metru srpskog kola kao balkanaskoj verziji rumbe koja objedinjuje karakteristike roka, ciganskog štimunga i šumadijsku „dvojku“, u kombinaciji s drugim „graničnim“ umjetničkim konceptima 20. vijeka – potvrđuje da u vremenima sve većih nerazumijevanja postoji igračka/plesna muzika s neodoljivim sadržajem, jer „ne postoje te noge koje mogu ostati mirne“ dok Orkestar svira. Među objavljenim kompakt-diskovima su Life Is a Miracle (2004), Live in Buenos Aires (2005), Time of the Gypsies (2007), The Best of (2009), Unza Unza Time (2013), Corps diplomatique (2018).

Ulaznice se kupuju širom Crne Gore na Tobacco S Press kioscima. Prodajnu mrežu možete naći na www.gigstix.me. Istim putem, možete pristupiti i online kupovini karata.