05-12-2017

"Euromix trade"demantuje navode Demokrate

Iz "Euromix Trade-a" su reagovali povodom izjave poslanika Demokratske Crne Gore, Mijomira Pejovića koji je prekjuče kazao da je Opština Budva oštećena za dva miliona eura neplaćenih komunalija od strane kompanije "Euromix Trade", koja sa HG "Budvanska rivijera" gradi hotel "Kristal Rivijera" u Petrovcu.

"Euromix Trade" je u potpunosti izmirio naknadu za komunalno opremanje zemljišta Opštini Budva za izgradnju hotelskog kompleksa "Rivijera Kristal" u Petrovcu, a sve iz stvarnih, a ne kako se navodi "fiktivnih" potraživanja "Euromix Trade" prema HG "Budvanska Rivijera", na način shodno odredbama zakona o obligacionim odnosima Crne Gore, saopšteno je danas iz te kompanije.

Oni su reagovali povodom izjave poslanika Demokratske Crne Gore, Mijomira Pejovića koji je prekjuče kazao da je Opština Budva oštećena za dva miliona eura neplaćenih komunalija od strane kompanije "Euromix Trade", koja sa HG "Budvanska rivijera" gradi hotel "Kristal Rivijera" u Petrovcu.

Iz "Euromix Trade" navode da je prethodno shodno zaključenom Ugovoru o zajedničkom ulaganju (zajedničko građenje) sa HG Budvanska rivijera izvršen prenos svih prava i obaveza sa "Euromix tours" d.o.o. na "Euromix trade" d.o.o.

"Euromix Trade" d.o.o. je u skladu sa Ugovorima o izvođenju građevinskih radova, (po prethodno ispunjenim tenderskim uslovima) izveo građevinske radove na adaptaciji hotelskih kapaciteteta HG "Budvanska Rivijera" na hotelu "Palas", hotelu "Aleksandar", i Turističkom naselju "Slovenska Plaža". Ugovoreni način plaćanja je najvećim dijelom kompenzacija sa opštinom Budva, s obzirom da je HG Budvanska rivijera imala određena potraživanje prema Opštini. U skladu sa ugovorenim načinom plaćanja "Euromix Trade" d.o.o. kompenzaciono vrši naplatu potraživanja za izvedene građevinske radove od HG "Budvanska Rivijera", kao i kompenzaciono vrši plaćanje naknade za komunalno opremanje zemljišta", navodi se u saopštenju "Euromix Trade".

Iz te kompanije su naveli da za sve ovo postoji uredna dokumentacija u njihovoj arhivi, dostupna nadležnim institucijama.

"Inače, objekat "Rivijera Kristal", koji gospodin Pejović naziva "frankeštajnom na obali mora", urađen je po planskim dokumentima, a u skladu sa građevinskom dozvolom izdatom od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore. Gospodin Pejović je pokušao senzacionalističkim "otkrićem" kojim maše sa partijske govornice, jedan pravno do kraja čist poslovni model proglasiti za pronevjeru zarad jeftinog političkog marketinga. Investitor ovog hotelskog kompleksa je, inače, sav svoj kapital i 30-godišnji profit zarađen u Crnoj Gori i inostranstvu, uložio u hotelski biznis u Crnoj Gori, između ostalog i izgradnju jednog tako velelepnog hotelskog kompleksa, kao što je "Rivijera Kristal", koji će zasigurno krasiti crnogorsku obalu", rekli su iz "Euromix Trade".

Iz te kompanije tvrde da do kraja godine počinju radovi na završetku izgradnje prve faze hotelskog kompleksa, koja će kako navode biti u funkciji za sezonu 2018, i radiće pod okriljem prestižnog međunarodnog brenda.