03-12-2021

Evo šta sve stiže na Netflix u decembru

Decembar na Netflixu donosi brojne novitete, ali i nastavke serija koje su već oduševile milione ljudi širom svijeta.


Printscreen: Netflix

Netflix je za ovaj mjesec pripremio ponešto za svačiji ukus, od nove sezone hit serije "Emili u Parizu", komedije "Ne gledaj gore", u kojoj se pojavljuju brojne holivudske zvijezde, preko novog filma sa Sandrom Bulok, do vesterna "Moć psa", kojem kritičari već predviđaju poneki zlatni kip.

U nastavku smo izdvojili nekoliko predstojećih ostvarenja u kojima će uživati gledaoci širom svijeta.

Radnja filma "Moć psa" je smještena u američku saveznu državu Montanu 1920-ih. Film prati nestabilnog i sadističkog rančera (glumi ga Benedikt Kamberbač), koji se obračunava s bratom (Džes Plemons) koji dovede kući ženu (Kirsten Danst) i sina.



Sandra Bulok vraća se na filmska platna filmom "The Unforgivable". Sandra je igrala lik Rut Slater, koja je nakon 20 godina puštena iz zatvora u kojem je odslužila kaznu za ubistvo policajca. Radnja prati Rut, koja pokušava da se integriše u društvo koje joj odbija oprostiti prošlost.



Krajem mjeseca stiže i naučnofantastična crna komedija "Ne gledaj gore", prepuna zvjezdanih imena. U glavnim ulogama su Dženifer Lorens i Leonardo Dikaprio, a u ostalim ulogama su Meril Strip, Džona Hil, Rob Morgan, Ron Perlman, Timoti Čalamet, Arijana Grande, Kid Cudi, Mark Rilens i Kejt Blanšet.

Dženifer i Dikaprio glume astronome koji putuju Amerikom kako bi obavijestili stanovništvo da ogroman meteor leti prema Zemlji i prijeti uništenju planete, no njihova upozorenja nailaze na ismijavanje i ignorisanje javnosti.



Druga sezona serije "Emili u Parizu" biće objavljena 22. decembra. Radnja prati Emili, koja se sve bolje snalazi u Parizu, a nakon što se našla u ljubavnom trouglu sa zgodnim komšijom Gabrijelom i svojom prvom pravom francuskom prijateljicom Kamil usredsređuje se na posao, koji je iz dana u dan sve komplikovaniji.



Na Netflix 3. decembra stiže i drugi dio pete sezone serije "La Casa de Papel", a fanovi s nestrpljenjem iščekuju kako će se završiti priča o omiljenim pljačkašima.




(Klix.ba)