13-01-2023

Fabris: Trudimo se oko mladih ribolovaca i postižemo sjajne rezultate

Tiho Fabris, predsjednik KSR “Širun” ponosan je takmičarski tim koji se intenzivno priprema za naredna prvenstva.


Foto: printscreen

“Mi smo jedan klub koji datira odavno , ali mi smo naše aktivnosti skoro 80 odsto okrenuli na mlade i radu sa najmljađima. Iamamo jednu ekipu koja radi koja se trudi, imamo naše instruktore koji ih obučavaju da ribaju, ali kao što znate imamo mi i našu mušku i žensku seniorsku ekipu. Mi smo jedan od rijetkih klubova u Crnoj Gori koji ima sve kategorije za takmičenje. Maksimalno radimo, mogu da se pohvalim da smo i kupili novu opremu, naročito za djecu jer oni vole to da rade”, kazao je Fabris gostujućži u jutarnjem programu TV Budva.

Iz godine u godinu raste interesovanje mladih za sportski ribolov na moru.

“Mi imamo problem i u klubu i u Savezu, mi smo na takmičenjima ograničeni i možemo samo pet kandidata da prijavimo, a imamo ih 16 mladih takmičara do 16 godina. Jedni smo od aktivnijih klubova. Naša juniorka Elena Vukčević postala je prvak Crne Gore u seniorskoj ženskoj kategoriji, Nikola Božovič je osvojio srebrnu medalju, ekipno smo solidno plasirani i imamo odlične uslove. Sad nam dolazi licenciranje takmičara i imamo puno aktivnosti. Moram da naglasim da smo u junu glavni organizatori Saveza za sportski ribolov Crne Gore u kategoriji do 21 godine. To su stariji juniori , tu imamo jedan sjajan tim pa da vidimo šta će uraditi”, ističe Fabris.

Od 1. Januara u prostorijama kluba, u Lučkoj kapetaniji izdaju se nove dozvole za ribanje.

“Tako da ko je zainteresovan treba da je nabavi da ne bi bilo problema, ima kontrola na moru i velike su kazne”, zaključio je Fabris.

J.M.