01-06-2015

Fakultet za biznis i turizam Budva najavljuje upis nove generacije studenta

Za preko 200 studenata osnovnih, specijalističkih i magistarskih programa, budvanskog Fakulteta za biznis i turizam, završena je studijska 2014/15 godina a za one koji tek planiraju upis, ovih dana su prezentovani programi studija kao i finansijski popusti za one koji se prvi prijave studentskoj službi.

Fakultet za biznis i turizam Budva najavljuje upis nove generacije studenta | Radio Televizija Budva

Konkurs će biti objavljen 20 juna a detalje nam je gostujući u studiju Radio Budve saopštila prodekanica Ana Tripković Marković sa kojom je razgovarala Branka Čvorović.



Od 01. do 20. juna na Fakultetu za biznis i turizam Budva traju dani „Otvorenih vrata“ u okviru kojih zainteresovani studenti, ali i njihovi roditelji, mogu dobiti sve potrebne informacije o uslovima studiranja, dokumentaciji potrebnoj za prijavu, stipendijama koje dodjeljuje Fakultet i školarini.

Takođe, sa Fakulteta podsjećaju sve zainteresovane da se mogu prijaviti na konkurs „Moja biznis ideja u turizmu“ i na taj način ostvariti pravo na potpuno besplatno školovanje.

Od prethodne godine Fakultet za biznis i turizam stekao je akreditaciju i za magistarske studije, tako na se na ovom Fakultetu od juna vrši upis na prvu i treću godinu (do nivoa Bachelor), na IV godinu (specijalističke studije) kao i na V godinu (magistarske studije).

Fakultet, koji se nalazi u zgradi “Akademije znanja” pored standardnih nudi svojim studentima savremene uslove studiranja tako da uz pomoć platforme za učenje na daljinu (Distance Learning platform) studenti mogu jednostavno studirati i raditi. Četiri godine od upisa prve generacije na Fakultetu studira preko 200 studenata iz Crne Gore i regiona.

Fakultet je nedavno veoma uspješno završio proces međunarodne evaluacije i dobio sertifikat Evropske asocijacije Univerziteta kao institucija u kojoj su “praktična primjena znanja dobro integrisana u studijskom program” i kao “institucija koja pruža značajnu podršku studentima u pronalaženju mjesta u turističkim kompanijama u Budvi”. Jedino na Fakultetu za biznis i turizam Budva praksa (internship) predstavlja integralni dio studijskog programa koji se ocjenjuje kao zasebni predmet.

Fakultet stavlja poseban akcenat na internacionalizaciju studija u okviru koje studenti putem odlaska u inostranstvo mogu steći i međunarodno iskustvo. Fakultet ima potpisane sporazume o međunarodnoj saradnji sa Univerzitetom iz Kielca (Poljska), Fakultetom za turizam i hotelijerstvo Opatija, Fakultetom za hotelijerstvo i turizam Vrnjačka Banja, kao i mnogim drugim partnerima iz oblasti privrede i obrazovanja.