13-06-2021

Fenomenalni Đoković od 0:2 do pobjede i titule u Parizu!

Novak Đoković stigao je do svoje 19. grend slem titule! Srpski igrač je nakon velikog preokreta u finalu Rolan Garosa savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:2 u setovima.


Foto: Twitter/Roland-Garros

Novaku su za drugu titulu u Parizu bila potrebna četiri sata i 12 minuta igre - 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

U osmom međusobnom duelu dva tenisera, Cicipas je bio veoma blizu treće pobjede, ali je Đoković po ko zna koji put pokazao zašto je najbolji teniser svijeta!

Nakon velike borbe u prvom setu, Cicipas je stigao do prednosti od 1:0 i to nakon što je taj brejk riješio u svoju korist. Treba napomenuti da je Đoković servirao u 12. gemu za set, ali i da je u taj brejku imao set loptu.

U drugom setu Novak kao da nije postojao. Grk je ''crtao'' linije, ''letio'' po terenu pa je sa 6:2 stigao do prednosti od 2:0 u setovima.

Stvari na terenu potpuno su se okrenule nakon drugog seta. Đoković je značajno podigao nivo svoje igre i to je veoma brzo dalo rezultata, pa je sa jednim brejkom viška srpski igrač uzeo set - 6:3.

Kako je vrijeme odmicalo, Novak je bivao sve bolji. Cicipas je bio očajan, a Srbin je nastavio da maršira ka poravnanju u setovima koje je uslijedilo.

U odlučujućem setu Đokoviću je bio dovoljan brejk iz trećeg gema za veliki preokret i titulu u Parizu!


(FOS Media)