18-09-2017

Fešta od ruštula u punom sjaju

Ovogodišnja, treća po redu, “Fešta od ruštula” , koja je u subotu održana na Svetom Stefanu u organizaciji NVU “Sveti Stefan-Naš dom” i uz podršku Turističke organizacije opštine Budva, izazvala je veliku pažnju, kako mještana tako i turista.

Fešta od ruštula u punom sjaju | Radio Televizija Budva

Kao i prethodnih godina svi posjetioci imali su priliku da u predivnom ambijentu, osim degustacije ruštula i drugih domaćih proizvoda uživaju u zanimljivom, kulturno-zabavnom programu, istakla je za Radio Budvu Slobodanka Kentera iz NVU “Sveti Stefan-Naš dom”.



“Veoma smo zadovoljni posjetoom, veliki broj ljudi je došao, degustirao naše proizvode, ali i uživao u našem programu”, kazala je Kentera, dodajući, da su ove godine u pripremnju paštrovskih specijaliteta učestvovale žene iz Budve, Petrovca, Svetog Stefana, Buljarice.



“Osim ruštula kojih je bilo najviše, posjetioci su mogli da degustiraju i slane i slatke patišpanje, pite, sirnice, sitne kolače i mnoge druge specijalitete. Ovim putem, u ime Udruženja se zahvaljujem svim domaćicama koje su uzele učešće u pripremanju sjajnih paštrovskih delicija”, navela je Kentera.

Prema njenim riječima, poseban utisak na gledaoce u kulturnom programu ostavila je predstava “Paštrovska svadba”, u izvodjenju Dramskog studija iz Petrovca, koji vodi nastavnica Ivana Kurtović.



Ono što je sigurno, jeste da je i ovogodišnja “Fešta od ruštula” opravdala cilj, da turistima približi tradiciju, gostoprimstvo i kulturu ovog kraja.

D. Benić