08-02-2023

Festival vina i ukljeve 11. i 12. februara

Jubilarni 25. Festival vina i ukljeve će biti održan 11. i 12. februara. Zvanično otvaranje je u Virpazaru, u subotu, 11. februara sa početkom u 11 sati.



Kako je saopšteno iz Turističke organizacije (TO) Bar na festivalu će učestvovati 29 izlagača iz svih subregiona Crne Gore. Festival ima i takmičarski karakter.

"Na osnovu degustacije 54 uzorka, dodjeljivaće se zlatne, srebrne i bronzane medalje. Svi izlagači su poljoprivredna gazdinstva registrovala u Ministarstvu poljoprivrede i vinarije koje imaju dozvolu za puštanje vina u promet", kazali su iz TO Bar.

Posjetioce festivala, kako su najavili, očekuje bogat kulturno-umjetnički zabavni program.

"Prvog dana festivala goste će zabavljati KUD 'Jedinstvo', Danijel Alibabić, Nina Žižić i Nikola Bušković", navodi se u saopštenju.

Festival vina i ukljeve tradicionalno organizuju MZ Crmnica, Udruženje vinara i vinograda “Crmnički vranac” i NVO “Dani Skadarskog jezera”, pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Turističke organizacije Bar. Podršku su pružile i AD “Plantaže” i Nacionalni parkovi Crne Gore.

"Turističko-poljoprivredna manifestacija Dani vina i ukljeve je prilika da domaći proizvođači posjetiocima ponude svoje proizvode i tako poboljšaju plasman. Organizatori su pripremili 200 litara besplatnog vina za degustaciju", navodi se u najavi.

Za predstojeći vikend najavljeno je lijepo vrijeme i Turistička organizacija Bar poziva sve ljubitelje dobrog vina i ugodne atmosfere da im se pridruže i uživaju na jubilarnom 25. festivalu Vina i ukljeve.