24-07-2019

Filipović: Spasimo park na Slovenskoj plaži

Kandidat za odbornika SO Budva Ljubomir Filipović uputio je otvoreno pismo predsjedniku Opštine Budva, Marku Careviću i izvršnoj direktorici HG Budvanska rivijera, Katarini Kažanegri, apelujući da se spasi park na Slovenskoj plaži.

Filipović: Spasimo park na Slovenskoj plaži | Radio Televizija Budva

Prije svega, kako navodi u pismu, želi da im se javno zahvali na nesebičnoj podršci porodici Filipović u nedavnoj situaciji u kojoj su se našli. Podrška je, kako kaže, učinjela da se osjete dijelom zajednice koja je uvijek znala da pokaže solidarnost onda kada je ona bila potrebna.

"U ovom duhu pišem Vam zbog situacije u kojoj kao grad rizikujemo da izgubimo najveću uređenu zelenu površinu, park ispod recepcije na Slovenskoj plaži", ističe Filipović.

Tokom posljednje sjednice skupštine u Budvi, kako navodi, Demokrate su pokušale da naprave politički poen stavljajući njihovim političkim partijama vruć krompir u ruke, ne da bi spasile park već da bi uperile prst u krivca za nešto što su kako izgleda sami otpisali.

Iako je siguran, kako kaže, da i u Demokratama ima mnogo Budvana kojima je javni interes na srcu, Filipović smatra, da je ovo bio nepromišljen i brzoplet, a i nedobronamjeran postupak.

"Budva je kao zajednica na najteži mogući način naučila što znači ograničenost prostora. Još 2013. godine administracija u kojoj sam bio na čelu sa Lazarom Rađenovićem inicirala je promjene plana i neformalne razgovore za vlasnicima zemljišta kako bi sačuvali preostale zelene površine u gradu. Situacijom koja je usljedila i u haosu koji je nastao sve je nažalost palo u vodu", kazao je Filipović, dodajući da je ove godine u februaru pokrenuo inicijativu da se zaštiti park na Slovenskoj plaži, alarmiran najavljenim i sada već završenim restruktuiranjem Budvanske rivijere.

Demokrate su, kako dodaje, iskoristile inicijativu pokazalo se ne da bi park zaštitile, već u cilju političkog obračuna na lokalnom nivou.

"Siguran u Vaš osjećaj za opšte dobro i lične integritete koji posjedujete pozivam Vas da zajedno sjednete računajući i na interese akcionara Budvanske rivijere ali i građana Budve i da nađete rješenje koji će za ishod imati brisanje građevina sa zelene površine ispod recepcije Slovenske Plaže, kako bi sačuvali park za generacije koje dolaze. Naši potomci će znati da Vam zahvale ukoliko uspijete u svojim namjerama", poručio je Filipović u otvorenom pismu.