02-11-2021

(FOTO) Asanović: Uskoro početak radova na izgradnji dječjeg igrališta na Svetom Stefanu

Sekreterijat za investicije Opštine Budva predstavio je svoj rad na manifestaciji “Živjeti savremeno”, koja je protekle sedmice održana na Jadranskom sajmu u Budvi.



Među značajnijim razvojnim projektima je izgradnja sportskih terena u Bečićima, a uskoro se očekuje i završetak tenderske procedure za dječje igralište na Svetom Stefanu, kazao je za portal RTV Budva Marko Asanović, samostalni savjetnik u ovom opštinskom sekreterijatu.

"Na ovaj sajamski nastup nas je potakla činjenica da moramo da ostvarimo bliži kontakt sa građanima. Želimo da građanima predstavimo ono što smo uradili u prethodnom periodu i kakvi su nam planovi za budućnost", kazao je samostalni savjetnik za investicije Marko Asanović.

Saobraćajna infrastruktura je, prema njegovim riječima, u znatnoj mjeri promijenjena na bolje.

"Konkretno, asfaltiran je veliki broj ulica, a ono na šta smo posebno ponosni je izgradnja pasarele u Bečićima, zatim izgradnja kružnog toka, takođe u Bečićima, gdje je u potpunosti uticano na bezbjednost saobraćaja, kao i izgradnja nekoliko ulica kroz Budvu", istakao je on.

Pred Sekreterijatom za investicije je veliki broj razvojnih projekata.

„Planiramo ulaganje u sportske terene i dječija igrališta, a trenutno je u procesu izgradnja sportskih terena u Bečićima, tenderska procedura za sportske terene u Svetom Stefanu - očekujemo da se brzo završi, a slika budućeg izgelda sportskog terena, prikazana je i na Sajmu", rekao je Asanović.



Što se tiče drugih projekata, kako dodaje, planira se izgradnja jedne, a možda čak i dvije ulice u Buljarici, izgradnja kružnog toka na ulici S47, na obilaznici, kod sadašnje zgrade „Tehno Max“-a, u perspektivi je uređenje potoka Topliš, zatim uređenje bečićkog potoka, i još jedan značajan dio infrastrukturnih projekata.

„Ovo što sam predstavio jesu projekti koji će se realizovati vrlo brzo, ili je u toku izvođenje ili tenderska procedura, a ono što u budućnosti predstavljamo to su razvojni projekti poput izletišta na Brajićima, kulturni projekat obnove Crkve Svetog Antuna“, istakao je Asanović.

Pogledajte kako će izgledati sportski tereni na Svetom Stefanu:











D.B.