10-05-2023

(FOTO) Budvanski srednjoškolci organizovali protesnu šetnju kao znak podrške učenicima OŠ „Vladislav Ribnikar”

Povodom velike tragedije koja se dogodila u Beogradu, učenici SMŠ „Danilo Kiš” organizovali su danas protesnu šetnja kao znak podrške OŠ „Vladislav Ribnikar”.


Foto: IG/Danilo Kiš

Profesor fizičkog vaspitanja Boris Popović kazao je za naš portal da je protest organizovan na inicijativu odjeljenja II-6, uz podršku kolega i uz saglasnost direktora i Uprave škole.

"Mi smo danas izašli da bi pružili podršku OŠ „Vladislav Ribnikar” učenicima i nastavnicima škole. Odštampali smo majice sa natipisom "Stop nasilju" i na taj način poslalai poruku da smo protiv bilo koje vrste nasilja i vršnjačkog i porodičnog", kazao je on.



Kako je Popović istakao, danas su maturanti imali maturski ispit i u školi je organizovan sportski dan, a ujedno i protest.





Srednjoškolci su danas nosili majice i transparente sa porukom "Stop nasilju".





Kako prenosi portal NS Uživo, nedjelju dana nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, kada je dječak počinio masakr i tom prilikom ubio osam učenika i čuvara, a ranio još šestoro djece i nastavnicu, đaci bi danas trebali da se vrate u svoje klupe.

Predlog struke je da se djeca vrate u školu, ali je ostavljeno prostora da konačnu odluku donesu roditelji, jer je stanje svakog djeteta individualno i još uvijek nijesu svi spremni.

Jutro je ispred škole mirno, na ulazu su četiri policajca, dok sa strane stoje inspektori u civilu. Toliko je tiho da se čuje cvrkut ptica, ljudi pored škole prolaze pognutih glava, neizmjerno tužni, prenio je NS.