14-07-2022

(FOTO) Održan 8. Humanitarni plivački maraton „Open Water“

Osmi po redu Humanitarni plivački maraton „Open Water“ održan je danas u Budvi, a kako su saopštili organizatori biće prikupljen novac za liječenje naših sugrađana Andrije Bakića, Vanje Jovanovića i Sanje Pešalj, kao i sredstva za adaptaciju Doma starih u Petrovcu.

(FOTO) Održan 8. Humanitarni plivački maraton „Open Water“ | Radio Televizija Budva

Foto: Luka Vučković

Svi učesnici, ukupno njih šest, završili su trku. Maraton je počeo u 10 sati na plaži Jaz, a plivalo se 12 kilometara, od plaže Jaz do ostrva Školj i nazad do Jaza.

Podsjetimo, učestvovali su Milija Bulatović, Dušan Dapčević, Dragan Vukadinović, Luka Vučković, Marko Delević i Filip Toljić.


Foto: Luka Vučković

Članovi današnje ekipe bili su trener Luka Zenović, doktor Dragan Gazivoda, predsjednik DDDK "Radivoje Pima" Rajko Kuzman, Rotary Club Budva sa predsjednikom Aleksandrom Jovanovićem, pratnja: Petar Rađenović, Petar Antonioli, Mišo Vukoje, Vladimir Duletić, Zano Vučković i Željko Dapčević, farmaceuti Ivana Koprivica i Marija Duletić.

Plivače je na cilju dočekao predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

"Imali smo podršku Opštine Budva, Turističke organizacije opštine Budva, DDDK "Radivoje Pima", Rotary Cluba Budva i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom. Naši pobjednici maratona su Andrija Bakić, Vanja Jovanović, Sanja Pešalj i Dom starih u Petrovcu. Molimo sve koji su u mogućnosti da uplate novac radi lakšeg liječenja i adaptacije Doma starih. Prezadovoljan sam sa cijelim maratonom. Sve je proteklo idealno i bez ikakvih problema. Male stvari čine velika djela, budimo društveno odgovorni", kazao je Vučković.

Osmi Humanitarni plivački maraton održan je pod sloganom “Keep the ocean clean”.

Za donacije za Andriju Bakića račun je u Erste banci 540-32146947-02.

Za donacije za Vanju Jovanovića račun je u Erste banci 540-32019144-67.

Za doanciju za Sanju Pešalj račun u Lovćen banci na ime Slobodan Pešalj 565-0700100028745-28.

Za donacije za Dom starih račun je u Hipotekarnoj banci 520-14941-66.

Pogledajte dio atmosfere sa današnjeg maratona, koji su zabilježili organizatori:













M.S.