21-11-2023

(FOTO) OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“: Prva hiking tura školskog kluba od Kosmača do Praskvice

Članovi školskog hiking kluba „Vrhovi“ OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ za prvu turu odabrali su stazu od Kosmača do Praskvice.


Foto: OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“

Kako su kazali iz Škole, hiking ture su uvijek pune avantura i lijepih trenutaka. Ovo malo putovanje, prema njihovim riječima, bilo je više od samog pješačenja i penjanja na Goli vrh - bilo je putovanje otkrivanja i zajedništva.

"Sa svakim korakom članovi kluba su se zbližavali, dijelili smijeh i podršku, jačajući stara i stvarajući nova prijateljstva. Bez digitalnih distrakcija, svi smo uživali u šarenolikoj prirodi i posvetili se jedni drugima. Pogled na čitav grad i pučinu sa Golog vrha, uz osjećaj zajedničkog uspjeha, bio je vrhunac dana. Vratili smo se kućama umornh nogu, ali srećni i zadovoljni sa željom za još avantura po prirodi", naveli su iz te osnovne škole.

Ovakav vid vannastavnih aktivnosti, kako su kazali, za cilj ima druženje djece daleko od digitalnog svijeta i društvenih mreža, kao i pomijeranje sopstvenih granica i jačanje mentalnog zdravlja.

Na ovaj način, ističu oni, djeca se mogu upoznati sa, prije svega, ljepotama svoga grada, a onda i države.

"Treba napomenuti da se sve ovo ne bi moglo realizovati bez dobre volje nastavnika naše škole, koji su ujedno i vođe ovog malog kluba: Milan Cicmil, Dragan Zec, Milicq Raičević i Anđela Vulović (koja je nažalost bila spriječena da bude dio ove prve hiking ture). Članovima našeg kluga želimo još mnogo ovakvih avantura i mnogo popetih vrhova", kazali su iz OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“.

Fotografije sa hiking ture možete pogledati na Facebook stranici Škole: