28-09-2021

(FOTO) Paviljon Crne Gore na Expo 2020

Paviljon Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, koji je inspirisan prirodom, biće od petka otvoren za sve posjetioce, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

(FOTO) Paviljon Crne Gore na Expo 2020 | Radio Televizija Budva

Photo credits © Ismail Noor / Seeing Things for Simmetrico Network

Iz Ministarstva su kazali da je Paviljon Crne Gore priča o svim potencijalima zemlje.

„Iako ga možemo nazvati svijet u malom, mjesto na kojem se održava izložba zauzima prostor od oko nevjerovatnih 430 hektara, što je preko 600 fudbalskih terena, i odražava sve ono što je budućnost kakvu je teško zamislit“, navodi se u saopštenju.



Iz Ministarstva su dodali da su intenzivan rad i iskustvo tima koji je radio na pripremi učešća, ali i izvođača radova Simmetrico Networks, obezbjedili Crnoj Gori sjajan ambijent u okviru Expo-a.

„Naš Paviljon zauzima površinu od 200 kvadrata u osnovi i istu toliku površinu namijenjenu administrativnim poslovima, ali i organizaciji prijema i događaja. Zamišljen je tako da svim posjetiocima obezbjedi audio-vizuelni doživljaj Crne Gore, a upotrebom savremene tehnologije kreirani su interaktivni sadržaji koji su prilagođeni svim uzrastima“, navodi se u saopštenju.



Centralni dio Paviljona zauzima instalacija koja je inspirisana netaknutom prirodom i šumama, naročito Biogradskom gorom, a okružena je sadržajima koji dočaravaju najzanimljivije činjenice o Crnoj Gori.

„Posjetioci Paviljona će, zahvaljujući informatorima, moći da dobiju sve neophodne informacije, a prije nego što odluče da krenu dalje, u sedmominutnom filmu imaće priliku da steknu utisak kako izgleda divlja ljepota Crne Gore između dva izlaska sunca“, zaključuje se u saopštenju.