21-02-2020

(FOTO): U toku je Gastro Kup u SMŠ "Danilo Kiš"

U toku je šesti Gastro kup koji se održava u prostoru srednje mješovite škole "Danilo Kiš", povodom Dana istoimene ustanove.Do sada, u ovom školskom gastro Kupu, imamo popriličan broj takmičara koji će pokazati svoje kulinarske vještine, kao i pojedina jela koja smo do sada spremali, rekao je portal RTV Budva, Nebojša Lučić, jedan od profesora te ustanove.

Kako je dodao, tu je i sudijski žiri koji će ocjenjivati takmičare i njihova jela. Proglašenje pobjednika se očekuje do kraja manifestacije.U pitanju su internacionalne kao i domaće delicije, jela koja su svakako predviđena nastavnim planom i programom, a ista su i prilagođena za učenike takmičare prvih razreda te ustanove, istakao je Lučić.

S obzirom da smo u dualnom sistemu obrazovanja i kolege šefovi kuhinja pojedinih hotela budvanske rivijere su uzeli učešće u mentorstvu takmičara, kao i kolege profesori istoimene ustanove.

"Imamo izuzetne rezultate i trudimo se iz godine u godinu da motivišemo te mlade ljude, da bi sjutra imali što veći broj kuvara na tržištu rada, i da bi bili nosioci i dalje ove naše izuzetno lijepe i kreativne struke", zaključio je Lučić.

Jedan od učesnika Gastro Kupa, Dejan Petrović istakao je za portal RTV Budva, da se za takmičenje pripremao tri dana, da nije bilo teško i da po reakcijama sudija očekuje pozitivne rezultate.


Dejan Petrović, učenik i takmičar Gastro Kupa

"Zadovoljan sam onim što sam do sada postigao i očekujem baš pozitivne rezulate", istakao je Petrović.