31-05-2022

(FOTO/VIDEO) Počinje glavni žrijeb na turniru „Budva Open I”

Na terenima na Slovenskoj plaži danas počinju mečevi prvog kola teniskog turnira „Budva Open I”. Riječ je o takmičenju ITF Futures serije koje ima internacionalni karakter.


Detalj sa Slovenske plaže, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Turnir će okupiti profesionalce koji su na početku karijere. Pored ostalih, najavljeno je i učešće našeg sugrađanina Branka Đurića, poznatog po dobrim rezultatima u mlađim uzrasnim kategorijama. On danas na glavnom terenu prvi meč nakon kvalifikacija, a protivnik će mu biti srpski teniser Stefan Milićević.


Atmosfera, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Što se tiče crnogorskih predstavnika u singlu, Rezart Cungu igraće se Francuzom Aroldom Majoom, dok će Petar Jovanović odmjeriti snagu sa uzbekistanskim teniserom Humojunom Sultanovim. Majo je prvi, a Sultanov drugi nosilac turnira. Oba duela na programu su sjutra.


Centralni teren, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Dok je naša ekipa bila na licu mjesta, još su u toku bili kvalifikacioni dueli. Uskoro se očekuje početak mečeva prvog kola.



Turnir traje do 6. juna, a nagradni fond je 15.000 eura. Odmah po završetku očekuje se početak drugog turnira, koji će biti organizovan pod nazivom „Budva Open II”.

Organizatori su Teniski savez Crne Gore, Teniski klub „Budva Rivijera” i sportska organizacija „SportLAND” iz Jermenije. Teniske turnire u Budvi podržali su i Opština Budva, HG Budvanska rivijera, JP Morsko dobro i TO Budva.


M.S.