07-06-2022

(FOTO/VIDEO) Sekretarijat za društvene djelatnosti organizovao edukaciju za trenere i sportske pedagoge iz Budve

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva organizovao je danas Seminar za trenere i sportske pedagoge na temu “Selekcija u sportu” koji je održan u velikoj sali upravne zgrade Opštine. Odziv sportskih radnika je bio veliki, a predavači su bili eminentni stručnjaci i profesori sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

(FOTO/VIDEO) Sekretarijat za društvene djelatnosti organizovao edukaciju za trenere i sportske pedagoge iz Budve | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Saša Dakić, rukovodilac sektora za sport u Sekretarijatu za društvene djelatnosti Opštine Budva kazao je u izjavi za naš portal da je cilj seminara postavljen kroz Strategiju razvoja sporta u opštini Budva, a odnosi se, pored ostalog, i na edukaciju svih sportskih subjekata u opštini Budva.


Foto: Saša Dakić/ Portal RTV Budva

“Zbog poznatih okolnosti u uslovima pandemije bili smo spriječeni da ranije realizujemo ovaj seminar i evo konačno smo dočekali dan kada smo ga organizovali sa respektabilnim predavačima na zanimljive i korisne teme”, kazao je Dakić.


Video: Portal RTV Budva

Na seminaru su obrađene tri teme, sa akcentom na “Selekciju u sportu”.



“Uvijek postoje određene predrasude o selekcijama u sportu, što u suštini poredstavlja regrutovanje mladih, odnosno usmjeravanje i usavršavanje sportista različitih uzrasnih dobi za određenu sportsku granu. Predavač na ovu temu je prof. dr Dobrislav Vujović, druga tema je “Adaptacija na stress u treningu snage”, predavač je doc. dr Jovica Petković i treća tema je “Metodološki pristup oblikovanja treninga”, a predavač je prof. dr Rašid Hadžić, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje”, istakao je Dakić.

Izuzetan odziv trenera i sportskih pedagoga na današnjem seminaru je samo potvrda da su sportski subjekti u Budvi željni novih znanja, zaključio je Dakić.

J.M.