28-04-2020

Franeta: Apsolutna podrška koaliciji na vlasti u Budvi

Prava Crna Gora – Prava Budva nastavlja djelovanje u cilju homogenizacije opozicionih snaga, te ovim putem izražava nedvosmislenu podršku očuvanju koalicije koja je na vlasti u Budvi od 2016, a što je volja građana Budve da smijene prethodnu vlast koja je institucionalno, arhitektonski, katastarski, korupcionaškim i drugim kriminalnim aferama za šta postoje pravosnažne presude i na svaki drugi način prezadužila i devastirala opštinu Budvu, navodi u saopštenju predsjednik IO Prave Budva, Aleksandar Saša Franeta.

Franeta: Apsolutna podrška koaliciji na vlasti u Budvi | Radio Televizija Budva

Foto: Prava Budva

"Ovim putem apelujemo na političke subjekte koji vrše vlast u Budvi da zanemare trenutne nesuglasice i ne prekrajaju izbornu volju građana, na nekoliko mjeseci od termina redovnih lokalnih izbora u našem gradu. Očigledno je ovo podlo smišljena zavjera iz kuhinje DPS-a, čije smo "recepte" rasturanja opozicionog upravljanja na lokalnom nivou vidjeli nedavno u Kotoru. Prava Budva daje punu podršku predsjedniku opštine Budva i budvanskog DF-a Marku Batu Careviću čiji dosadašni angažman cijeni kao izuzetno častan i posvećen poslu koji obavlja, spreman da izađe u domenu svojih mogućnosti u susret svakom građaninu Budve koji mu se obrati za pomoć. Isto tako, pun podstrek dajemo i Demokratskoj Crnoj Gori koju personifikuje na lokalnom nivou nekadašnji gradonačelnik Budve Dragan Krapović, posebno njihov javno deklarisani stav da ni u jednom obliku ne dolazi u obzir kohabitacija sa izvorom zla, rak ranom crnogorskog društva i njegovog prosperiteta - Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića. Stoga, iz najiskrenijih namjera, za dobrobit građana Budve koji su već pretrpjeli višemilionsku štetu u opštinskoj kasi koju oni pune, da prekinu aktuelne tenzije tempirane u ovom periodu kako globalnih tako i lokalnih izazova i molimo odbornike koji možda već sada kalkulišu dokle može da ih odvede politička trgovina, da se pretrpe do redovnog termina izbora i ne podgrijevaju krizu u funkcionisanju opštinskih organa, jer će ih to odvesti u političko samoubistvo", ističe Franeta.

Takođe, u ime Prave Budva, kako dodaje, izražava najčvršću odlučnost da će nastaviti, da kao nova opcija na političkoj budvanskoj sceni koju čine kvalitetni, neiskompromitovani ljudi čistih biografija, da rade sve u pravcu definitivnog svrgavanja repova Demokratske partije socijalista koji su ostali, kao i njenih satelita koji su upravljali Opštinom.

"Smatramo krajnje neubjedljivim razloge koji apostrofiraju u medijima odbornici Crnogorske, odnosno nezavisni odbornik koji uslovljavaju lokalnu vlast nekim ultimatumima koji nemaju nikakve veze sa lokalnim funkcionisanjem vlasti, da se najblaže rečeno - manu ćorava posla i ljudski i politički zrelo dovrše do kraja mandat koji im je povjeren od građana Budve", zaključuje se u saopštenju.