02-10-2019

Franeta: Graditi najbolje odnose sa Francuskom

Savjetnik predsjednika Prave Crne Gore za spoljno-politička pitanja i koordinator inicijativnog opštinskog odbora Prave Crne Gore u Budvi, Aleksandar Franeta i član Prave Crne Gore u Budvi, Luka Liješević, ugostili su pukovnika Žaka Ogara, bivšeg komandanta specijalnih snaga Francuske na Kosovu i Metohiji, koji je 1999. godine učestvovao u oslobađanju i akciji spašavanja srpskih civila i vojnika.


Na sastanku koji je bio uprličen u prostorijama opštinskog odbora Prave Crne Gore u Budvi, Aleksandar Franeta je upoznao gospodina Ogara sa radom Prave Crne Gore kao najmlađe političke partije u Crnoj Gori, sa idejama i ciljevima kojima u svom radu teži Prava Crna Gora, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

"Ovu priliku Aleksandar Franeta i Luka Liješević iskoristili su da izraze zahvalnost pukovniku Ogaru na prijateljskom i junačkom odnosu prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. U razgovoru, Franeta je istakao važnost prijateljskih odnosa Crne Gore sa svim zemljama svijeta, posebno prijateljskih i najboljih mogućih odnosa sa Francuskom, čiji je državljanin Žak Ogar. Takođe je podsjetio na važnost evropskih integracija Crne Gore, zaključujući da one treba da funkcionišu u konceptu euro-realizma, u okviru realne i dostojanstvene priče o Evropskoj uniji, prijateljsih odnosa sa svim zemljama Evropske unije, uz uporedo bliske odnose sa bratskom Srbijom i Rusijom", navodi se u saopštenju.

Susretu i razgovoru prisustvovao je i predsjednik Saveza Srba Francuske, gospodin Đuro Ćetković.