19-11-2020

Franeta: Pobjeda na izborima je pobjeda naroda željnog slobode

"Iako je za svrgavanje trodecenijskog odnarođenog režima, kao najteži korak označena pobjeda na nefer izborima, a formiranje pobjedničke vlasti nakon toga kao formalnost, situacija u prethodnih nekoliko sedmica pokazuje da još nije vrijeme za slavlje i da prisebnost valja sačuvati do kraja", navodi se u saopštenju Prave Budve, koje potpisuje Aleksandar Franeta.

Saopštenje prenosimo integralno:

Sada, kada je po prvi put u novijoj istoriji Crne Gore jasno šta nam je činiti, kada je po prvi put odvojeno ispravno od neispravnog, dobro od zla, svjedoci smo neprijatnih momenata među koalicionom činiocima buduće vlasti.

Svi oni principi, kojima su se pojedini činioci bivše opozicije, a današnji ugledni konstituenti vladajuće većine, vodili, kao i obećanja data narodu u predizbornom periodu, danas su na testu. Prije izborne pobjede, naše zajedničke pobjede, dovoljna satisfakcija svakom iskrenom opozicionaru bila je mogućnost da se DPS pobijedi i da nakon izbora konačno živimo u slobodi.

Danas, tri mjeseca nakon narodne pobjede, neki od političara koji su se našli na pobjedničkoj strani, skoro svakodnevno imaju po nekoliko zamjerki, prigovora, sugestija, i raznoraznih dopuna na predloženi kabinet mandatara, nosioca pobjedničke liste, čime direktno i nepobitno usporavaju demontažu poraženog režima. Kao da je preko noći zaboravljen glavni cilj višemjesečne narodne borbe.

Svima se još jednom mora naglasiti da je ovo isključivo pobjeda ugnjetavanog naroda, naroda željnog slobode; naroda koji je smogao snage da se suprotstavi retrogradnoj politici tek onda kada su mu, pored odavno ugrožene egzistencije i pravde, bila ugrožena vjerska prava i duhovna sloboda.

Stoga, želimo da damo jasnu, neupitnu i iskrenu podršku mandataru, nosiocu pobjedničke izborne liste, gospodinu Zdravku Krivokapiću. Prava Crna Gora je još jednom stala uz svoj narod, kao i svaki put do sada od svog osnivanja.

Mi nećemo zaboraviti zbog čega smo osnovali Pravu Crnu Goru. Zbog očuvanja svega onog što je u našim domovima i ognjištima kroz istoriju mnogo puta odbranjeno, a već nekoliko decenija unazad ugrožavano do granice opstanka. Ne možemo dozvoliti da zbog sujeta unizimo ponos i dostojanstvo našeg čovjeka. Ne smijemo zanemariti želju koja grmi iz ogromnog broja crnogorskih domova. Odasvuda se samo jedno želi, traži i zahtijeva - formiranje vlasti i demontaža režima.

Sigurni smo da su sve nesuglasice samo onaj neprijatni dio političkog života. Sigurni smo da ništa neće spriječiti formiranje vlade 2. decembra. Svako ko se narednih dana časno i sa iskrenom namjerom ponese u obavezi formiranja nove vlasti, u skladu sa narodnim željama, moći da ima podršku naroda u budućem periodu.

IO Prave Budve - Prave Crne Gore Aleksandar Franeta
Attachments area