31-12-2021

Franeta: Prava Budva nikad nije niti će zajedno sa DPS- om čestitati Novu godinu ili bilo koji praznik građanima Budve

"Samovolja pojedinih funkcionera Demokratskog fronta u opštini Budva je dovela do toga da ne bude održana zajednička sjednica skupštinskih odbora za: Statut i propise; finansije, privredu i razvoj; društvene djelatnosti i međuopštinsku i međunarodnu saradnju i planiranje i uređenje prostora i komunalno stambenu djelatnost; koja je bila zakazana za 30. 12. 2021. godine u 9 sati", poručuje se u saopštenju Prave Budve.

Franeta: Prava Budva nikad nije niti će zajedno sa DPS- om čestitati Novu godinu ili bilo koji praznik građanima Budve | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Predsjedavajući te sjednice, odbornik Demokratskog fronta Nikola Kralj uzalud sada pokušava da prebaci krivicu na Pravu Crnu Goru Budva i druge partije za svoj neuspjeh pri organizovanju sjednice.

Gospodine Kralj, optužbe na račun Prave Budva ne stoje, jer Prava Crna Gora nikada nije i nikada neće sarađivati sa DPS-om , ni na državnom niti na lokalnom nivou. Krivce potražite tramo odakle
dolazite jer smo vas mi zajedno sa drugim konstituentima većine upravo zbog građana Budve više puta pozivali na dogovor.
Neodržavanje ove sjednice je jasan znak krize lokalne vlasti u Budvi i nespremnosti za dijalog Demokratskog fronta sa ostalim konstituentima većine.

Kriza lokalne vlasti u Budvi traje praktično od konstituisanja vlasti i građani Budve koji su dali najveću podršku koaliciji ćiji je konstituent bila Prava Budva očekuju da će vlast u Budvi konačno krenuti da aktivnije rješava njihove probleme. Zato Prava Crna Gora Budva još jednom poziva sve partije koje su zajednički osvojile vlast u Budvi da postignemo dogovor o prevazilaženju krize.

Gospodinu Kralju čestitamo predstojeće praznike uz želju da ih provede u miru i bez brige da će Prava Budva bilo kome ugroziti život i dovesti u opasnost bilo koga, niti da ćemo praviti bilo kakve nove koalicije koje gaze izbornu volju građana.