15-10-2021

Franeta se sastao sa vlasnikom iransko-turske medicinske kompanije Siamakom Aghasijem

Gospodin Siamak Aghasi, vlasnik poznate iransko-turske medicinske kompanije sa svojim saradnicima posjetio je prostorije Prave Crne Gore u Budvi.

Franeta se sastao sa vlasnikom iransko-turske medicinske kompanije Siamakom Aghasijem | Radio Televizija Budva

Tom prilikom, u razgovoru sa predsjednikom Prave Budve Aleksandrom Franetom razgovarao je na temu pomoći u medicinskoj opremi i materijalu kao i o mogućnostima investiranja u sektoru zdravstva Crne Gore, saopšteno je iz Prave Budve.

Kako ističu, kao znak dobre volje gospodin Aghasi želi da, preko Prave Crne Gore- Budva, uputi pomoć u vidu 80. 000 medicinskih maski, 2.000 komada asepsola kao i odredjeni broj bolničke posteljine.

"Predsjednik Prave Budve je dogovorio sa rukovodstvom bolnice Danilo I na Cetinju da u roku od 15 dana bolnici budu isporučeni dupli kompleti bolničke posteljine za kompletni kapaitet bolnice kao i 1 000 komada asepsola i 40.000 medicinskih maski, dok će ostali dio pomoći biti rasporedjen domovima zdravlja u Budvi i bolnici u Beranama. Prava Budva je u razgovoru izrazila zahvalnost gospodinu Aghasiju i želju da se započeta saradnja u budućnosti nastavi", navode u saopštenju.

Takođe, kako dodaju, dogovoreno jr da se prilikom njihove sledeće posjete, tokom novembra, organizuje sastanak u Ministartvu zdravlja Crne Gore gdje bi se razgovaralo o pomoći u vidu laboratorijske i bolničke opreme.