30-08-2017

FSKL Budva: Produžen upis do 5. septembra

Konkurs za upis u prvu godinu četvorogodišnjih inženjerskih osnovnih akademskih studija za studijski program Saobraćaj, komunikacije i logistika po modulima Željeznički, Drumski, Poštanski i Vazdušni saobraćaj, E-komunikacije i Logistika, produžen je do 5. septembra.

FSKL Budva: Produžen upis do 5. septembra | Radio Televizija Budva

Kako je istakao dekan prof. dr Vujadin Vešović to je urađeno zbog avgustovskog ispitnog roka za maturante.

"Na taj način smo pružili mogućnost, kao i mnoge druge obrazovne institucije, da se i oni, ukoliko to žele, upišu u školsku 2017/2018. godinu", kazao je Vešović.

Kao najznačajniju prednost upisa na Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku, dekan Vešović ističe širok spektar mogućnosti zapošljavanja, odmah nakon završetka školovanja.

"Naši studenti, nakon završetka studija, su osposobljeni za obavljanje poslova na raznim hijerarhijskim nivoima i imaju široku lepezu zapošljavanja od željeznice, pošte, telekomunikacionih operatera i provajdera, preko regulatornih tijela, ministarstava, privredne komore, opštinskih sekretarijata, instituta i obrazovnih institucija do luka, robno-transportnih centara, autotransportnih preduzeća, preduzeća vazdušnog saobraćaja, špediterskih organizacija, kao i mnogih drugih. Interesantno je pomenuti da najveću mogućnost zapošljavanja imaju oni koji završe logistiku, jer skoro da ne postoji organizacije kojoj nije potrebna logistika", naglasio je Vešović.

Konkurs sa svim pojedinostima upisa nalazi se na sajtu falkulteta www.fskl-cg.me.