21-04-2023

Fudbaleri Petrovca u nedjelju gostuju Dečiću

Fudbaleri Petrovca u nedjelju gostuju ekipi Dečića u meču 31. kola Meridianbet Prve crnogorske lige. Duel na stadionu Trening kamp OFK Titograd na Starom Aerodromu u Podgorici počeće u 19 sati.


Foto: OFK Petrovac

Petrovčani trenutno zauzimaju šesto mjesto na tabeli, na minus četiri su od zone plasmana u evropske kvalifikacije. Dečić je peti sa tri boda više od Petrovca.

"Nebesko-plavi" jedno vrijeme su bili trećeplasirana ekipa domaćeg prvenstva, ali uslijedio je pad forme pa u posljednjih pet duela nisu upisali pobjedu, ali su igrali neriješeno sa Budućnošću (4:4) i Sutjeskom (1:1), najboljim ekipama u Crnoj Gori.

Rezultatsku krizu dugo je imao i Dečić, ali su Tuzani vezali dva uzastopna trijumfa, među kojima je i pobjeda nad liderom, ekipom Budućnosti od 4:3 u prošlom kolu.

U nedjelju će biti odigrana još četiri duela:

Mornar - Arsenal (13h)

Jezero - Jedinstvo Franca (16h)

Iskra - Sutjeska (18h)

Budućnost - Rudar (20h)

Budućnost i Sutjeska u trci za titulu, Arsenal na trećem mjestu

Budućnost je prva na tabeli sa 57 bodova, tri više od Sutjeske. Treće mjesto pripada tivatskom Arsenalu koji se sakupio 43 boda, isto koliko i Jedinstvo koje je na četvrtoj poziciji.

Nakon Dečića i Petrovca, na sedmom mjestu je ekipa Mornara, Jezero je osmo, Rudar deveti, dok je Iskra na začelju tabele.



M.S.