15-12-2021

Fudbalerke OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ druge na državnom prvenstvu

Učenice OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ osvojile su drugo mjesto na Državnom prvenstvu osnovnih škola u malom fudbalu za djevojčice, koje je odigrano danas u Podgorici.


Foto: Privatna arhiva

One su u polufinalu pobjedile vršnjakinje iz OŠ „Milovan Jelić“ iz Bijelog Polja rezultatom 7:5 a zatim u finalu izgubile 5:1 od OŠ „Marko Miljanov“ iz Podgorice.

"Rezultat ne odražava stvarno stanje na terenu, u smislu da smo pokazali mnogo bolju igru. Ekipa je veoma mlada a fudbal aktivno treniraju samo tri učenice. Takmičenje je održano u Podgorici u OŠ „Pavle Rovinski“ u odličnoj organizaciji Školskog Saveza Sportskih igara. Za sljedeću godinu najakvljujemo još bolji rezultat, tj. prvo mjesto. Uz zlatne odbojkaše donosimo školi još jedno odličje, srebrni pehar", kazao je za naš portal Tomislav Jovović, voditelj sekcije u budvanskoj osnovnoj školi.

Na republičkom takmičenju fudbalerke su nastupile u sljedećem sastavu: Aleka Balević, Ema Krgović, Andrea Todorović, Bruna Benić, Olga Sklender, Ana Šumilova, Jana Popović, Jana Midorović, Itana Kojičić i Milica Šoć.


M.S.