12-08-2020

GA: Jasno je zašto o falsifikovanju planova ćute naslednici OKG

"U zadnjih nekoliko mjeseci, pozivali smo političke subjekte u Budvi da se izjasne i iznesu stav u vezi isteklih urbanističkih planova. To smo uradili u nekoliko navrata i proteklih dana. Iako se stiče utisak da su svi upoznati, DF i Demokrate jesu sigurno, da se Ralevićevi i ostali planovi „Organizovane kriminalne grupe“ falsifikuju godinama, jednostavno svi ćute, kao da se radi o nekoj državnoj tajni ili kao da je u pitanju neka sitnica", poručio je dr Božidar Vujičič iz grupe birača Građanska Akcija.


"Falsifikovanje ralevićevih planova je najveća opasnost za građane Budve. Jasno je zašto o falsifikovanju planova ćute naslednici „Organizovane kriminalne grupe“, oni su ovaj grad uništili u svakom pogledu, finansijski, moralno, urbanistički. Oni su odavno prodali Budvu za interes nekoliko ljudi iz vrha DPS-a. Međutim neshvatljivo je i nije normalno da Ralevićeve planove falsifikuju DF, Demokrate i SNP jer te partije podržavaju birači čiji su lični interesi ugroženi, betoniranjem Budve, na osnovu isteklih planova „Organizovane kriminalne grupe“. Ako se zna da su DF, Demokrate i ostali, u zadnjih četiri godine naplatili 44 miliona komunalija, na osnovu isteklih planova, i platili dugove „Organizovane kriminalne grupe“ u iznosu od 37 miliona, onda se može zaključiti da su ustvari obavili za „Organizovane kriminalne grupe“ dva posla, vratili dugove i falsifikovali planove", ocijenili su iz Građanske Akcije.


Foto: Gradjanska Akcija

Kako napominju, njihovo ćutanje i izbjegavanje da se izjasne oko falsifikovanja planova navodi na sumnju, da su spremni da nastave sa falsifikovanjem planova i vraćanje dugova „Organizovane kriminalne grupe“, ako formiraju novu većinu nakon izbora.

"Građanska Akcija smatra, da se sa falsifikovanjem planova mora prestati hitno, jer je to krivično djelo sa nesagledivim posledicama za grad. Iluzorno je pozivati DPS da odustane od kriminala, jer je to sredina u kojoj se najbolje snalaze. Radi ogromnog broja građana Budve, koji ne žele da se Budva betonira i uništava nevažećim planovima „Organizovane kriminalne grupe“, i ovom prilikom pozivamo DF, Demokrate, SNP i ostale političke subjekte da ne ćute, na ovu za građane najvažniju temu, već da se izjasne da li će hitno odustati od daljeg falsifikovanja, isteklih planova „Organizovane kriminalne grupe“, ili namjeravaju da nastave i dalje, falsifikovanje planova", zaključuju iz Građanske Akcije.