15-08-2020

GA: Naš glavni programski cilj je hitno zaustavljanje daljeg falsifikovanja isteklih, katastrofalnih planova OKG DPS-a

Iz Građanske Akcije pozivaju nosioce izbornih listi da se u preostalom dijelu izborne kampanje izjasne da li će nakon 30. avgusta tekuće godine nastaviti sa korišćenjem isteklih planova OKG DPS-a ili neće, te kako dodaju, poziv normalno ne važi za DPS i njihove koalicione partnere jer će DPS sigurno nastaviti sa falsifikovanjem planova, dok se god ne izgradi i poslednji soliter od Avale do Rafailovića, koji će se sigurno izgraditi u narednih tri do četiri godine.

GA: Naš glavni programski cilj je hitno zaustavljanje daljeg falsifikovanja isteklih, katastrofalnih planova OKG DPS-a | Radio Televizija Budva

"U toku predizborne kampanje, određena su dva okrugla stola, osmišljena da predstavnici izborne liste daju odgovore na pitanja od najvećeg značaja za građane. Prvi okrugli sto održan je sinoć u studiju TV Budva. Od nosilaca izbornih listi učestvovao je samo nosilac liste Božidar dr Vujičić - Zaustavimo betonizaciju Budve. Vjerovatno kolege nosioci ostalih listi smataraju da građanima nije bitno da čuju direktno nosioce listi, šta i kako planiraju i šta će uraditi za građane ako dobiju dovoljno povjerenje građana", navodi se u saopštenju Građanske Akcije.

Tokom debate nosilac liste Građanske Akcije dr Božidar Vujičić ukazao je na, po Građanskoj Akciji, najveći problem koji prijeti da vrlo brzo onemogući održivi razvoj, za ogroman broj građana, koji dominantno žive od izdavanja privatnog smještaja.

"Opasnost prijeti od dalje izgradnje solitera za prodaju stanova u prvoj zoni, neposredno uz plaže. Smještajni kapaciteti u tim objektima prevazilaze kapacitete plaža. Zbog toga građani koji žive sjeverno od Bulevara u Budvi i Bečićima koji su do sada, koliko toliko mogli da izdaju privatni smještaj, barem tridesetak dana u sezoni, nakon izgradnje solitera neće moći da izdaju svoje kapacitete ni tih trideset dana. Na taj način njima i njhovim porodicama se onemogućava dalji održivi razvoj. Soliteri se grade na osnovu isteklih nevažećih i katastrofalnih planova, koje je osmislila OKG DPS-a.", naveli su iz GA.

U zadnje četiri godine, kako dodaju, nevažeće istekle planove koristila je kao da su važeći, koaliciona vlast DF, Demokrate, SNP, Ure i SDP-a.

Objašnjavaju da se falsifikovanjem planova ostvaruje plan OKG DPS-a.

"Upotrebom isteklih planova OKG DPS-a koaliciona vlast radila je, zadnje četiri godine, u interes malog broja investitora, a na ogromnu nenadoknadivu štetu, najvećeg broja građana Budve", ističe se u saopštenju.

Iz Građanske Akcije pozivaju sve nosioce izbornih listi, da se u preostalom dijelu izborne kampanje izjasne, da li će nakon 30. 08. 2020. godine nastaviti sa korišćenjem isteklih planova OKG DPS-a ili neće, te kako dodaju, poziv normalno ne važi za DPS i njihove koalicione partnere jer će DPS sigurno nastaviti sa falsifikovanjem planova, dok se god ne izgradi i poslednji soliter od Avale do Rafailovića, koji će se sigurno izgraditi u narednih tri do četiri godine.

"Za Građansku Akciju nema dileme, i naš glavni programski cilj je hitno zaustavljanje daljeg falsifikovanja isteklih, katastrofalnih planova OKG DPS-a. Glasajte za broj 5, glasajte za sebe i svoj lični interes, glasajte za spas Budve. Zaokružite broj 5", poručuje se u saopštenju.