01-01-2023

Gibonni u Budvi priredio noć za pamćenje!

Budva je još jednom opravdala epitet “metropole turizma”, ispunila očekivanja publike i ponovo bila regionalni centar lijepih dešavanja u novogodišnjoj noći!


Foto: TOB

Kako su sumirali iz Turističke organizacije opštine Budva, hiljade posjetilaca uživalo je u dnevnom i večernjem programu ispred zidina Starog grada 31. decembra, dok je zvijezda večeri, jedan od najvećih muzičara ovih prostora, Gibonni, priredio koncert i provod koji će se dugo prepričavati i pamtiti.

"Program je počeo sjajnom zabavom za najmlađe, Djed Mraz je sa svojim “saradnicima” dijelio paketiće duž cijele budvanske rivijere, a na kraju obradovao i sve one koji su se našli na trgu ispred Starog grada u 14.00h, neposredno prije nastupa dječijeg pop hora “D – moll”. Nakon koncerta talentovanih mališana pod dirigentskom palicom Saše Barjaktarovića, predstavila se i škola manekenstva Marije Rovčanin Vujović i mladi manekeni uzrasta od 5 do 18 godina", saopštili su iz TOB-a.


Foto: TOB

Večernji dio programa počeo je u 20.00h nastupom rock benda “Akademia” iz Bara i primorskog benda “The Grupa”, koji su sjajnom muzikom zagrijali atmosferu ispred Starog grada.


Foto: TOB

"U 22.00h na binu je izašla beogradska umjetnica koja je prije samo nekoliko mjeseci očarala cijeli region i čiji se koncert na trgu u Budvi sa uzbuđenjem čekao. Konstrakta je svojim nastupom, pjesmama i interakcijom sa publikom pokazala zašto je osvojila regionalnu, a ove godine i evropsku scenu! Nakon nje, jedan od najpoznatijih regionalnih muzičara i kantautora, Gibonni, otvorio je nastup pjesmom “Sreća” i svojim poznatim i naširoko omiljenim numerama uveo u novu, 2023. godinu mnogobrojnu budvansku publiku! Nesvakidašnje topla noć u Budvi uljepšana je spektakularnim, šestominutnim vatrometom, koji je kao takav, prvi put viđen u Crnoj Gori. Nizali su se Gibonnijevi hitovi “Kiša”, “Dvije duše”, “Libar”, “Zlatne godine”… do kasno u noć, a publika je uživala do poslednjeg minuta njegovog koncerta. Tu nije bio kraj novogodišnjem programu, poznati makedonski muzičar i kompozitor, Kiril Džajkovski, preuzeo je binu od 01.30h i oduševio publiku kombinacijom elektronskog i etno zvuka", kazali su iz TOB-a.


Foto: TOB

Program na trgu ispred Starog grada nastavlja se i 1. januara tradicionalnim koncertom klasične muzike “Muzika raspoloženja” od 14.00h, kada će Mediteranski revijski orkestar pod dirigentskom palicom Vilija Ferdinandija, okupiti poznate soliste: Jadranku Jovanović, Fabia Armiliata, Kjaru Djudiće, Marka Kalajanovića, Marijanu Šovran, Lanu Asiju Dabović i Emiliju Minić, a prvi put na velikoj sceni, svojom kompozicijom će se predstaviti i dvanaestogodišnji Budvanin, jedan od najtalentovanijih mladih crnogorskih muzičara – Nemanja Radulović.

Budvanske grupe “Refugee Jesus & Apostles” i “Izi Bejb & Jack Lupino” nastupaće od 20.00h, a nastup mlade pop senzacije Sare Jo očekuje publiku od 22.00h. Koncert pjevačice poznate po jedinstvenoj energiji nezaboravnih nastupa – Senidah – počeće u 23.00h, a nakon nje na binu će izaći Dino Merlin i učiniti svojim nastupom još jedno veče u Budvi nezaboravnim!