29-04-2020

Gigović: Nije trenutak za političke razmirice, već za brigu o građanima

Nova Budva, nova građanska snaga našeg zajedničkog grada, ima snažnu potrebu da se oglasi i apeluje na veću ozbiljnost i odgovornost u aktuelnoj, teškoj situaciji. Pandemija je pogodila pojedince, porodice, privredu i utiče na sve nas. Upravo zato ne bi smjeli dozvoliti da politika i sukobi budu glavna tema našeg grada. Trenutak nije za političke razmirice, već za brigu o građanima i što bolji izlazak iz pandemije, saopšteno je iz grupe birača Nova Budva koje potpisuje predsjednik Ilija Gigović.



"Sada se treba postaviti iznad podjela i politikanstva. Građani i grad treba da su jedini fokus", istakao je Gigović.

Nova Budva, kako stoji u saopštenju, kao pokret građana šalje javni apel da se sada ozbiljno radi na očuvanju privrede i funkcionisanje grada, te da se vrše pripreme za Budvu, koja treba da se podigne poslije ove pandemije.

"Novu Budvu vidimo kao rezultat rada složnih građana, saradnje između gradskih službi, stručnih tijela i eksperata, udruženja i aktivista kako bismo promislili i stvorili možda još bolje mjesto za život. Vjerujemo da katarza iz ove krize donosi nova i bolja rešenja i to je šansa koju ne smijemo propustiti", naveo je predsjednik Gigović.

Pojasnio je da se to može postići samo bez politčkih sukoba, uz slogu i ozbiljan rad

"Trenutak je da se svi angažujemo i gradimo zajedno jednu bolju Budvu, novu Budvu - svih građana", zaključio je.