24-05-2023

Ginisov rekord ostaje u BiH, grad u SAD nije uspio da okupi više osoba sa istim imenom

Američki grad Kajl nije uspio da sruši Ginisov rekord postavljen na Kupresu i okupi najveći broj ljudi s istim imenom na istom mjestu.


Foto: Klix.ba

Naime, u ovom teksaškom gradu okupilo se oko 1.800 osoba s imenom Kajl, što nije bilo ni blizu dovoljno da se približe Kupresu koji drži rekord još od 2017. godine kada se u ovom gradu okupilo 2.325 Ivana.

Ovo je čak četvrti put da grad Kajl pokušava da sriši Ginisov rekord.

"Nadamo se da će nam se sljedeće godine pridružiti još više osoba sa imenom Kajl, kada ćemo ponovno pokušati da oborimo rekord na sajmu Kajl 2024.", poručili su organizatori.

"Naravno da mi je drago što Ginisov rekord ostaje na Kupresu, ali kako sam već ranije istakao i da su ga srušili to bi nama bila samo dodatna motivacija da okupimo još više Ivana što ne bi bio problem", kazao je za Klix.ba Matko Ćurković, predsjednik udruge Kupreški kosci koja je i organizirala okupljanje Ivana.

Podsjećamo, na početku je bio cilj dovesti 1.000 Ivana na jedno mjesto, ali puno više ih se prijavilo i prije pet godina pojavilo na Kupresu. To je bio poseban dan za sve Kuprešake i njihove goste o kojem se priča i dan danas. Ovaj događaj ostaće upisan i u Ginisovoj knjizi rekorda, ali i u istoriji ovog bh. grada.

(Klix.ba)